Search
Close this search box.

Janja Šegel potrdila pot v Romunijo

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je danes potrdila, da bo prihodnji teden nastopila na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Romuniji, so danes potrdili na Plavalni zvezi Slovenije. Po mitingu konec tedna v Celju sta s trenerjem Matijo Medveškom zbolela in še na sredini predstavitvi je bil njen nastop pod velikim vprašajem.

“Če bo bolezen lahko pozdravila brez antibiotikov, pričakujem, da bo lahko potovala v Otopeni, sicer bo ostala doma,” je najavil selektor Gorazd Podržavnik, ki bo na EP računal še na Nežo Klančar, Katjo Fain, Tino Čelik in Taro Vovk.

“Počutim se veliko bolje kot zadnje dni. Kašelj mi sicer še nagaja, zato počutje še ni tisto pravo. Počasi pa prihajam k sebi. Na prvenstvu bom plavala 50, 100 in 200 m prosto ter 100 in 200 m hrbtno ter štafeto 4 x 50 m mešano, vendar bom po vsej verjetnosti do začetka tekme še kaj odjavila, saj ne bom na tisti ravni pripravljenosti, kot sem si želela. Glavni cilj je usmerjen v disciplino 200 m prosto, kjer ciljam najvišje, ampak me vseeno skrbi, koliko sem izgubila s tem, ko par dni nisem bila v vodi. Imam pa do nastopa še teden dni časa in upam na čim boljše,” je iz postelje sporočila tekmovalka.

Z odhodom Janje Šegel na prvenstvo pa je bržkone potrjen tudi nastop na 4 x 50 m mešano, kjer bo Korošica prevzela vlogo prve plavalke v hrbtnem slogu, v prsnem bo priložnost dobila Tara Vovk, v delfinu verjetno Neža Klančar in v kravlu Katja Fain.Reagirali pa bomo tudi glede na realno sliko v Romuniji, saj so spremembe možne dobesedno do ure pred tekmo,” je še povedal Podržavnik.

Dogodki