Search
Close this search box.

Janja Šegel med svetovno elito v disciplini 100 m prosto do 22. mesta

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je danes na svetovnem prvenstvu v Fukuoki z dosežkom 55,17 zasedla 22. mesto na 100 m prosto. Za polfinalom je zaostala natančno pol sekunde.

Janja Šegel je v svojem drugem kvalifikacijskem nastopu na svetovnem prvenstvu v plavanju v disciplini 100 m prosto osvojila 22. mesto. Zabeležila je izid 55,17, za uvrstitev v polfinale pa je bilo treba plavati 54,67. Janja je letos že plavala hitreje, njen najboljši letošnji  izid je 54,65, njen državni rekord iz lanskega leta pa 54,26.

Janja Šegel: “Za mano je moj drugi dopoldanski nastop. Z rezultatom in končno uvrstitvijo nisem najbolj zadovoljna, ker sem letos že odplavala veliko boljše rezultate. Jutri me čaka še štart na 200 m hrbtno. Do nastopa se bom poskusila čim bolj spočiti in tam dati vse od sebe. Želim si odplavati dober rezultat.”

Janja Šegel je bila razumljivo nezadovoljna, saj je lani na sredozemskih igrah v Oranu z novim slovenskim rekordom 54,26 osvojila srebrno kolajno, pa tudi letošnji dosežek 54,55 z absolutnega državnega prvenstva v domačem bazenu bi bil dovolj za polfinale.

V kvalifikacijah je bila s 53,15 najhitrejša svetovna podprvakinja Siobhan Bernardette Haughey iz Hongkonga, zanesljivo pa se je v polfinale prebila tudi branilka naslova Avstralka Mollie O’Callaghan, ki je v četrtek dosegla svetovni rekord na 200-metrski razdalji. Med najboljšimi 16 je tudi njena rojakinja in olimpijska prvakinja Emma McKeon

Poleg Janje Šegel, ki bo jutri plavala 200 m hrbtno, bo prvič na tem prvenstvu nastopila tudi Neža Klančar. Svoj prvi nastop bo imela v disciplini 50 m delfin.

Vir: Plavalna zveza Slovenije in SPIN

Dogodki

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je danes na svetovnem prvenstvu v Fukuoki z dosežkom 55,17 zasedla 22. mesto na 100 m prosto. Za polfinalom je zaostala natančno pol sekunde.