Search
Close this search box.

Janja Garnbret spet svetovna prvakinja, Mia Krampl podprvakinja

Janja Garnbret je v Hačiodžiju na Japonskem postala svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju. Slavila je že leta 2017 v Parizu, lani pa v Innsbrucku postala podprvakinja.
FOTO: Luka Fonda

Slovenske plezalke so poskrbele za nepozaben dan. Korošica Janja Garnbret je postala svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju njen uspeh sta dopolnili Mia Krampl, ki je postala svetovna podprvakinja ter.Vita Lukan, ki je finale končala na sedmem mestu. Tretja je bila Japonka Ai Mori.

Kot smo že poročali, med 11. in 21. avgustom v Hačiodžiju na Japonskem poteka svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se bo med seboj meri več kot 600 najuspešnejših športnih plezalcev iz 39 držav, na njem pa sodeluje tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju, vključno z našo najboljšo plezalko Janjo Garnbret, ki je pred dnevi dosegla zgodovinski rezultat, ko je kot prva prva plezalka v zgodovini ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanih.

Pri tem naj omenimo, da so Slovenke že v polfinalu pokazale odlično formo, kjer je bila prva Janja Garnbret, druga Vita Lukan, četrta pa Mia Krampl.

Iskrene čestitke vsem.