Search
Close this search box.

Korošica Janja Garnbret na Japonskem ubranila naslov svetovne prvakinje

Janja Garnbret je v Hačiodžiju na Japonskem postala svetovna prvakinja v balvanskem plezanju.

Med 11. in 21. avgustom v Hačiodžiju na Japonskem poteka svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem se bo med seboj pomerilo več kot 600 najuspešnejših športnih plezalcev iz 39 držav, na njem pa sodeluje tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju, vključno z najboljšo plezalko Janjo Garnbret.

Na današnji tekmi v balvanih je Janja Garnbret ponovno potrdila vrhunsko formo in osvojila naslov svetovne prvakinje v balvanih in tako ubranila lanski naslov iz Innsbrucka, poroča spletni portal Siol. V finalu je v njenem slogu premagala vse tekmice. Igraje je preplezala uvodna in zadnji balvan, preglavice ji je povzročal zgolj tretji. Naslov svetovne podprvakinje je ubranila Japonka Akiyo Noguchi, tretje mesto pa je osvojila Britanka Shauna Coxey.

Janja Garnbret, ki se lahko pohvali že s četrtim naslovom svetovne prvakinje (dvakrat v balvanih, v težavnosti in kombinaciji),je bila sicer edina slovenska predstavnica v današnjem finalu, še poroča Siol.

Naj spomnimo, da je branilka naslova svetovne prvakinje v balvanskem plezanju svojo odlično pripravljenost pokazala že v balvanskem polfinalu v Hačiodžiju, kjer je bila korak – oziroma vrh – pred konkurenco. Na današnji tekmi pa je vrhunsko formo še samo potrdila in postala prva plezalka v zgodovini, ki je v balvanih ubranila naslov.

Vir: Siol, PZS

Dogodki

Janja Garnbret je v Hačiodžiju na Japonskem postala svetovna prvakinja v balvanskem plezanju.