Search
Close this search box.

Grega Krivec: Rokometaši Slovenj Gradca v prihodnosti želijo više

Direktor kluba Grege Krivca je pred zadnjo gostujočo in domačo tekmo v sezoni 2022/23, kjer si je naš klub že zagotovil 6. mesto med prvoligaško elito sporočil naslednje.

Šport ima svoje zakonitosti, preko katerih ne gre. Sezona se je rezultatsko razvijala po pričakovanjih, mogoče bi kje lahko dosegli kakšno točko več, a kljub vsemu so bili 4 kroge pred koncem v dobri poziciji. Dejstvo pa je, da niso pravi že od derbija s Trebnjem, pa vseeno so večinoma vsa srečanja, ki jih je bilo nujno dobiti, do tekme z poletno ekipo SVIŠA, dobili.

Tekma s SVIŠ-em pa je pokazala, da niso pravi. Ekipa, ki ima toliko obrambnih specialistov in dva vratarja, ki si želita ponovno obleči dres reprezentance, enostavno ne more dobivati po 20 golov že v prvem polčasu. V klubu so se pogovorili, ekipo pa pustili, da dela in se dvigne. Niso želeli delali prevelikih pritiskov, saj so in še vedno verjamejo v njihove fante.

Žal se ni izšlo po načrtih, namesto, da bi se dvignili za zadnje tekme, kot jim je to uspelo lansko sezono, so v ključnih tekmah položili orožje brez boja. Poseben pritisk je bil boj za evropska tekmovanja, ampak kaj moremo. Kdor to prenese je lahko športnik za naše okolje, kdor ne, pa bo moral to predelati pri sebi.

Uprava kot prva, trenerji in igralci se svojih napak zavedajo in delajo na tem, da se na zadnjih dveh tekmah stabilizirajo in dostojno poslovijo od sezone, ki je vseeno klub stabilizirala v sredini lestvice. Kar ni slabo, če vemo kje so bili nekaj let nazaj. Pa to naj ne bo alibi, v prihodnosti želimo višje. To je jasno, mesto po mesto navzgor. Pričakovanja od fantov bodo v novi sezoni visoka. Navijači si želijo zmage, uspehe, borbe, to kar ste lahko spremljali v nedeljskem derbiju med Gorenjem in Trebnjem.

Kot rečeno stojimo za igralci in trenerji. Naši so in s svojimi ljudmi se dela spoštljivo. Ne samo, ko pridejo zmage ampak predvsem, ko pridejo težji časi in verjemite v prejšnjih dneh so padale težke besede, ampak tudi to je del vrhunskega športa in konec koncev nihče ne sme bežati od svoje odgovornosti“, je povedal Grega Krivec

Zahvalil se je tudi navijačem: “Na koncu se še naj sam zahvalim tem izjemnim in fanatičnim navijačem. Ko bi že kdo mislil, da bo zaradi slabše forme dvorana na pol prazna, pride še navijač ali dva več. To je ta posebnost Korošcev in Slovenjgradčanov, ko gre težko, stopimo skupaj in potisnemo zgodbo naprej. Na tem gradimo za naslednje tedne in naslednjo sezono za katero bomo v naslednjih dneh pričeli s predstavitvijo igralcev in strokovnega štaba za sezono 2023/24.”

Hvala še enkrat za drugi najboljši obisk domačih tekem v 1. NLB ligi v tekoči sezoni in vabljeni na zadnjo domačo tekmo sezone z bogatim spremljevalnim programom. 26. krog – 2022/23 Liga NLB – RK Slovenj Gradec : RK Celje Pivovarna Laško,” je Krivec zaključil svoje sporočilo.

Besedilo: Direktor, Grega Krivec

Direktor kluba Grege Krivca je pred zadnjo gostujočo in domačo tekmo v sezoni 2022/23, kjer si je naš klub že zagotovil 6. mesto med prvoligaško elito sporočil naslednje.