Search
Close this search box.

Glušičeva postala športnica leta 2018 med invalidi

O 22-letni parašportnici Tanji Glušič s Prevalj smo že pisali, tokrat pa jo omenjamo, ker jo je Zveza za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) na slavnostni prireditvi Invalid športnik leta 2018 imenovala za najboljšo športnico tekočega leta.

Tanja Glušič: ´Moj svet je zelo omejen.´

Glušiceva, sicer tudi prejemnica srebrnega znaka ZŠIŠ-POK za tekmovalne dosežke v letu 2018, ki ga je prav tako prejel njen trener Jurij Ravnik, si je naziv športnice leta prislužila predvsem po zaslugi osvojenega bronastega odličja na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Innsbrucku, kjer sta koroško in slovensko javnost navduševala tudi Gregor Vezonik in Janja Garnbret.

Prejeto nagrado je po poročanju STA pospremila z naslednjimi besedami: “Nagrada mi veliko pomeni, vesela sem, da sem postala najboljša športnica leta v Sloveniji. To sem si že dolgo želela. Nagrada bo pomenila, da bom v prihodnje še bolj trenirala, da bom skušala doseči še boljše dosežke. Tretje mesto na SP je moj letošnji največji uspeh, današnja nagrada pa je tudi priznanje za vse delo, ki sem ga opravila.”

V konkurenci moških je nagrado za športnika leta prejel Darko Đurić, ki je na evropskem prvenstvu v plavanju osvojil zlato na 50 metrov prosto in bron na 200 metrov prosto.

Za najboljšo športno ekipo je bila proglašena kegljaška reprezentanca gluhih Slovenije s kapetanom Alešem Peperko na čelu. Ekipo so poleg njega sestavljali še Tomaž Klemen, Dragutin Draganjac, Esad Hadžiagić in Robert Marolt. Nagrado so dobili za osvojeno prvo mesto in naslov evropskega prvaka na evropskem prvenstvu gluhih v kegljanju v avstrijskem Ritzingu.

 

Dogodki