Search
Close this search box.

Fužinar z zmago proti avstrijskemu drugoligašu, klub je okrepil Dodlek

Nogometaši Fužinarja so že pričeli s pripravljalnimi tekmami pred nadaljevanjem državnega prvenstva, danes so v Celovcu izzvali avstrijskega drugoligaša Austrio Klagenfurt, ekipo, proti kateri so še lani izgubili z visokih 6:1. Tokrat je bil potek tekme povsem drugačen, Fužinarjevi nogometaši so že v prvem polčasu po zaslugi Jake Bokšana povedli z 0:1, kar je bil tudi končen rezultat obračuna.

Dve tekmi so Ravenčani odigrali že pretekli vikend, na Prevaljah so z 1:2 izgubili proti tekmecu iz druge lige Bravu, zadetek za Fužinar je dosegel Nemanja Gajič. Na drugem obračunu s tretjeligašem Simer Šampionom so bili uspešnejši ter tekmo dobili z 2:3, zadeli so Nik Fasvald, Nejc Rober in Edi Horvat.

Pred nadaljevanjem prvenstva je klub zapustil posojeni igralec Olimpije in najboljši Fužinarjev strelec jesenskega dela Žan Medved, svojo športno pot bo nadaljeval v Italiji pri tretjeligašu Vis Pesaro.

Zamenjavo zanj je Fužinar našel v Timoteju Dodleku, nekdanjem igralcu Maribora, ki je zanj odigral preko sto tekem in osvojil štiri naslove državnih prvakov. 29-letni Dodlek je nazadnje igral za srbskega prvoligaša Backo, bil je tudi član vseh mladinskih selekcij slovenske nogometne reprezentance.

Prva tekma spomladanskega dela prvenstva bo sicer na sporedu 10. marca, ko se bodo Ravenčani v gosteh pomerili z ekipo Sežane.

Dogodki