Search
Close this search box.

FOTO: V Slovenj Gradcu pravi kolesarski praznik

V soboto, 8. septembra 2018, je v Slovenj Gradcu potekala že 19. prireditev “S kolesom okoli Uršlje gore”. Letošnja prireditev je imela tudi nekaj novosti, posebej zanimiv je bil tudi pogled na starodobna kolesa, ki so prišli iz celotne Slovenije.

Letos se je na prireditev “S kolesom okoli Uršlje gore” prijavilo kar 215 kolesark in kolesarjev. Poleg njih je bilo prijavljenih tudi kar 60 starodobnih kolesarjev. Prvič letos so organizatorji poleg tradicionalne prireditve okoli Uršlje gore in vožnje po mislinjski dolini dodali še cestno dirko v dolžini kar 81 km, ki je speljana po mežiški dolini čez Sleme na Gaberke, Plešivec, Graško goro in nazaj v Slovenj Gradec.

TRI TURE

Na voljo so bile tri ture. “Mestna tura”, ki je bila dolga 21 km, “Gorska tura” z 49 km dolgo progo ter “Cestna tura”, dolga kar 80 km!

Odlični rezultati 

Čeprav dogodek ni tekmovalno obarvan, pa so vsekakor nekateri dosegli odlične rezultate. Eva Zore iz Celja, je prva kolesarka, ki je progo v dolžini 21 km prevozila v pičlih 54 minutah. Tadej Skitek je s časom 1.50.34 prekolesaril okoli Uršlje gore in je s tem časom izboljšal dolgoletni rekord za kar 9 minut. Najhitrejša na cestni turi v dolžini 81 km sta bila Anže Glamočak in David Ravnak. Zmagovalni čas 2 uri in 32 min.

Tudi najmlajši kolesarji so se odrezali odlično. Prekolesarili so namreč kar 21 km. Verjamemo, da bodo v kratkem prevozili tudi progo okoli Uršlje gore v dolžini 49 km.

Poleg vsega športnega dogajanja pa je vse skupaj dodatno popestrilo tudi 3. Srečanje starodobnih kolesarjev, ki ga je organizirala Kulturnica Gaberke. Kolesarji starodobnih koles so se peljali od Hostla Slovenj Gradec do mestnega jedra, nato pa po kolesarski poti Štrekna do Herčeve žage in naprej do Podgorja.

Prireditev je odlično uspela, organizatorji so z obiskom in potekom zadovoljni. Prav tako je bilo moč videti veselje gledalcev in sodelujočih saj so Slovenj Gradec to soboto spremenili v pravi kolesarski praznik.

FOTO: Spotur

Dogodki