Search
Close this search box.

Foto in Video: Polna dvorana ponesla Slovenjegradčane do najvišjega mesta na lestvici

Slovenjegraški rokometaši so zanesljivo zakorakali v drugo polovico sezone. Včeraj so v domači dvorani, pod vodstvom trenerja Sebastjana Soviča, ki se je ped kratkim vrnil nazaj v klub, ugnali borbeno ekipo iz Ajdovščine s 33:22.

Kot so sporočili iz RK Slovenj Gradec, so domači s suvereno igro že v 8. minuti vodili za 3 zadetke. Nekaj tehničnih napak pa je bilo dovolj, da so se gostje znova približali le na gol zaostanka (6:5). Po minuti premora domačega stratega so beli vzeli vajeti v svoje roke. Do konca prvega polčasa so le še stopnjevali tempo, ki pa mu gostje enostavno niso uspeli slediti. Na premor so tako odšli s prednostjo kar 7 zadetkov (20:13).

V prvem polčasu sta blestela Žan Šol s petimi in Franci Poklič s štirimi zadetki. V drugem polčasu se je ekipa domačinov nekoliko spremenila, vstopili so igralci mlajših generacij, ki so nadaljevali s hitro igro. Ogromno zaslug gre tudi vratarju Valentinu Soldu, ki je na parket stopil na začetku drugega polčasa, in mu je do konca tekme uspelo zbrati kar 10 obramb. Mladi Slovenjegradčani so nadaljevali v svojem tempu in na koncu razliko le še povečali. Tokrat so jim gostje iz Ajdovščine morali priznati premoč in tekma se je končala z izidom 33:22.

Trener, Sebastjan Sovič, je po današnji zmagi nad RK Ajdovščina povedal: 

Z Sebastjanom Sovičem na vrh 1.B ligaške lestvice

Izjava trenerja Sebastjana Soviča po zmagi nad RK Ajdovščina, s katero so si #bojevnikizamestomiru zagotovili najvišje mesto na lestvici.Čestite trenerju ter domačim fantom!#večkot60let #bojevnikizamestomiru #rkslovenjgradec2011

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Petek, 01. februar 2019

Franci Poklič in Žan Šol sta zadela vsak po šestkrat, Žan Jagodič je zabeležil 5 zadetkov, Jaroš Bulovič in Kenan Pajt pa vsak po 4 zadetke. Slovenj Gradec tako po včerajšnji tekmi ostaja na vrhu lestvice, kjer si je prej delil mesto z RD LL Grosist Slovan, ta pa je po izgubljeni tekmi na domačem parketu zdrsnil na 3. mesto 1.B ligaške lestvice.

Iskrene čestitke celotni ekipi in trenerju za doseženo dvanajsto zmago v sezoni.

Za konec naj omenimo, da lahko podporo športu in rokometni zgodbi članom kluba izkažete tudi z nakupom letnega koledarja 2019.

Vir in tekst: RK Slovenj Gradec 2011, Žiga Bulovič

Dogodki