Search
Close this search box.

Do konca sezone bo Slovenjgradčane vodil star znanec Sovič

Včeraj smo poročali o odhodu Slavka Ivezića iz RK Slovenj Gradec, danes pa z veseljem sporočamo vest, da so nastalo situacijo v klubu ekspresno rešili, vsaj do konca letošnje sezone.

Slavko Ivezić ne bo več vodil Rokometnega kluba Slovenj Gradec

Predsednik kluba Samo Lampret je ob tem dejal: “Po precej negotovi situaciji, ki je nastala po odstopu g. Ivezića, smo si v klubu želeli, da še naprej zagotavljamo dobre pogoje za delo našim rokometašem, hkrati pa nadaljujemo z uspehi, ki jih je ekipa nanizala v preteklem delu sezone.

Na voljo smo imeli kar nekaj trenerskih rešitev, vendar smo se na koncu odločili, da se z iskreno prošnjo po pomoči klubu obrnemo na starega znanca in eno izmed legend kluba, Sebastjana Soviča.

Sovič, ki je večino igralske kariere preživel v RK Gorenje, ob tem 25-krat oblekel dres slovenske rokometne reprezentance, se sicer trenutno ukvarja z vodenjem lastne rokometne šolo za mlajše rokometaše, bil pa je tudi prvi trener v novonastalem slovenjgraškem klubu leta 2011.

Nov trener Sebastjan Sovič (levo) in predsednik kluba Samo Lampret

Kot pravi Lampret je Sovič kljub zelo zahtevnemu urniku, ki ga njegova rokometna šola zahteva, brezpogojno privolil v pomoč klubu do konca sezone. Po njegovih besedah se je Sovič v preteklosti izkazal kot pravi borec in delavec, postal je že skoraj čisto pravi Korošec, še posebej pa se je izkazal v preteklem obdobju, ko je bil klub dolga leta po odhodu njegov dolžnik, ob tem pa jim je zmeraj odgovoril : »Vem da ni lahko, ampak saj vem, da boste, najprej poskrbite za ostale trenerje in igralce

Lampret glede prihodnosti kluba dodaja: “Gremo zelo jasno in odločno naprej, naprej tudi v obdobje sprememb za katere upamo, da jih boste tudi navijači vzeli kot dobronamerne. Želimo si, da bomo, kljub občasno različnim stališčem, še vedno enotni in boste še vedno pravi navijači, ki ste nam stali ob strani tudi tedaj, ko ni bilo vse kot bi si vsi skupaj želeli.

Dogodki