Search
Close this search box.

Felle Manca in Glažar Jure sta z odličnim streljanjem osvojila naslov državnega podprvaka

Državna liga 2022/23 izjemno uspešna za Strelsko društvo Dolič.

Ta vikend se je v Kidričevem z zadnjim krogom zaključilo državno ligaško tekmovanje v letošnji sezoni.

Strelke in strelci SD Dolič so trdo garali celotno sezono, kar je prineslo veliko uspehov in veselja v njihovem društvu. Zopet so dokazali, da so kljub majhnosti eno uspešnejših društev, saj so v vseh kategorijah v katerih so nastopili posegli po najvišjih mestih.

V kategoriji starejše deklice je Felle Manca z odličnim streljanjem skozi celotno sezono osvojila ligaški naslov državne podprvakinje.

V kategoriji starejši dečki so imeli več predstavnikov in sicer je prav tako predvsem z odličnim zaključkom sezone Glažar Jure osvojil ligaški naslov državnega podprvaka.

Odlično ga je dopolnil njegov mlajši brat Glažar, ki je imel malce težav pa vseeno zaključil državno ligo na 13. mestu.

Jakopič Anže je lepo stopnjeval formo in na koncu končal na 24. mestu. Medtem ko je Klemenc Klemen le z dvema tekmovanja a zaključil sezono na 23. mestu. Ekipno je starejšim dečkom, kljub 3. mestu na zadnjem kolu malce zmanjkalo in so tako skupno končali na 5. mestu.

V močni konkurenci starejši dečki standard zračna puška so imeli enega predstavnika in sicer je Kanovnik Ažbe v svoji prvi sezoni na koncu zasedel odlično 7. mesto.

V kategoriji mladinke so imeli dve tekmovalki, vendar je Cvikl Anamaria po poškodbi predčasno že po 3. krogih zaključila sezono. Kljub temu je zasedla skupno odlično 7. mesto. Mencinger Kaji pa je na koncu malce zmanjkalo za oder za zmagovalce in je tako sezono zaključila na odličnem 4. mestu.

Tudi v kategoriji člani/članice so imeli svoje predstavnike in kljub poškodbi njihove najboljše tekmovalke odlično zastopali njihovo društvo, saj so brez težav ostali v 1.B članski državni ligi. Skupno so po izredno izenačenem boju končali na odličnem 5. mestu.

Posamezno je bila najboljša Mencinger Kaja, ki je dosegla 7. mesto. Cvikl Anamaria je kljub poškodbi in predčasnem zaključku osvojila 12. mesto. Stropnik Dejanje osvojil 31. mesto Herlah Roman pa je kot rezerva za Anamario končal na koncu na 30. mestu.

Ligaški del tekmovanja je tako zaključen, lahko so veseli z njihovimi nastopi, sedaj jih čaka le še Državno prvenstvo v Ormožu.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam, predvsem pa trenerjem za strokovno delo skozi celotno sezono.

Vir: FB SD Dolič

Fotogalerija

Dogodki