Search
Close this search box.

Blaž Orter: “Lahko posežemo tudi v zgornji del lestvice”

V domače mesto in svoj matični klub, v ekipo RK Slovenj Gradec 2011 se po nekaj sezonah vrača levoroki, desni zunanji igralec Blaž Orter.

Blaž, ki je bil reprezentančni dres nadel v vseh mlajših selekcijah, je v celoti saniral poškodbo kolena, ki ga je pestila in se v preteklih dveh sezonah popolnoma vrnil v tekmovalni ritem, zato v RK Slovenj Gradec 2011 pričakujejo, da bo kvalitetno zaostril konkurenco v ekipi in hkrati pokazal borbene ter nepopustljive predstave, ki so ga krasile skozi celotno kariero.

Orter je povedal, da se ob povratku v matični klub počuti zelo dobro in, da je vesel, da so se z vodstvom uspeli dogovoriti za ponovno sodelovanje na domačem parketu. “Slovenj Gradec je to sezono pokazal, da bo v prihodnji resen tekmec v zelo močni 1. ligi. Zavedam se, da tu ni prostora za polovičarje, treba bo resno poprijeti za delo in videli bomo kaj bo prinesel čas.” je povedal in dodal, da se najbolj veseli polne dvorane (če bo to le mogoče v teh težkih časih) ter zvestih navijačev, Orlov ter ostalih ljubiteljev slovenjgraškega rokometa. “Komaj že čakam začetek priprav, prvega treninga s svojo novo oz. staro ekipo, s katerimi se med seboj dobro poznamo in smo pravi prijatelji. Letos si želim predvsem dobrih treningov in napredovanja tako ekipe kot tudi vsakega posameznika.”

In kakšna so pričakovanja ekipe za prihodnjo sezono? Pravi, da so njegova pričakovanja čisto realna. “Mislim da, če bomo gradili iz treninga v trening, iz tekme v tekmo in z malce športne sreče, ter seveda brez poškodb, lahko posežemo tudi v zgornji del lestvice. Le kdo bi vedel, sam sem mnenja, da je ekipa prava in homogena.” zaključi.

Preberite še: Obetavni mladinec slovenjgraške rokometne šole okrepil člansko ekipo

VIR: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki