Search
Close this search box.

Obetavni mladinec slovenjgraške rokometne šole okrepil člansko ekipo

Pred kratkim je za člansko ekipo RK Slovernj Gradec 2011 podpisal tudi Matic Petrič, bojevnik iz domače rokometne šole. Matic se je izkazal že pri mlajših selekcijah, letos pa ga najverjetneje čaka debi v 1. Liga NLB. Kako on gleda na vse to?

Najprej čestitke ob podpisu, kakšni so občutki ob prvi profesionalni športni pogodbi?

Občutek, ki ga dobiš ob svoji prvi profesionalni pogodbi, je izjemen. To, da sem sedaj del članske rokometne ekipe, je zame velika čast. Kljub vsemu lepemu pa s pogodbo pride tudi odgovornost. Potrebno bo delati še na dosti višjem nivoji kot v preteklih letih, vendar se tega istočasno tudi veselim.

Matic Petrič

Po vsej verjetnosti te letos čaka debi v 1. NLB ligi, kakšna so tvoja pričakovanja?

Zagotovo bo potrebno prikazati rokomet na vrhunskem nivoju, česar se tudi sam zavedam. Vsako ponujeno priložnost bom poskusil izkoristi ter se hkrati učiti na svojih napakah, ki jih bom odpravljal na treningih. Verjamem, da se lahko s pravim pristopom in trdim delom dokažem vsem, še najpomembneje pa samemu sebi.

Skupaj s člani si treniral že prej, koliko je potrebno odrekanja, da lahko polek šole še toliko treniraš in se posvečaš športu?

Zadeva je zelo preprosta: če imaš nekaj rad, si boš za to vzel čas. Rokomet me spremlja skozi moje celotno življenje, zato sta skupaj s šolo na prvem mestu. Res je, da je treba določene stvari včasih prilagajati eni ali drugi stroki, vendar se na koncu vedno najde rešitev. Odrekanj dejansko nikoli ni bilo, saj sem vedno z veseljem odšel na trening ne glede na to kdaj je bil trening in kaj smo takrat počeli. Rokomet je del mene in trudil se bom, da bo tako tudi ostalo.

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki