Search
Close this search box.

Bazenski kompleks Aqualatio v mesecu zdravja ponovno preseneča

Gremo plavat in se zabavat. Ni dileme kam, kajne? Bazenski kompleks Aqualatio namreč vedno znova poskrbi, da vam je v njihovi družbi kar se da lepo in udobno.

Za vaše zdravje ter dobro počutje poskrbijo vseh 360 dni v letu, v mesecu zdravja – mesecu aprilu, pa še prav posebej. Čas hitro teče in že se je tudi uradno prebudila pomlad. Prebudite se tudi vi in naj zaživi zdrav duh tudi v vašem telesu.

Ste že slišali tisti znani rek: “Povej mi, kako skrbiš zase, in povem ti, kakšno je tvoje zdravje?” Se sprašujete, kaj zares pomeni, da poskrbite zase? Je to razvajanje v kozmetičnem salonu, sladkanje s čokolado na kavču ali dnevno športanje in pitje zelenjavnih smoothijev? Telo vam pove zelo veliko, če mu le znate prisluhniti. Opozori vas, ko nekaj ni v redu in bi morali k zdravniku, pa tudi na to, da je preutrujeno za fizične napore, potrebuje počitek, dodatno nego…

Iščeš rešitev za sprostitev v vsakdanjem hitrem tempu življenja?

Redna telesna vadba je pomemben dejavnik kvalitete našega življenja, saj vpliva na celostno zdravje, tako fizično kot psihično. Nekateri izmed takojšnjih učinkov fizičnih aktivnosti so boljši in kvalitetnejši spanec, izboljšane kognitivne funkcije in lažje spopadanje s stresom.

Vsak posameznik mora prilagoditi fizično aktivnost svoji pripravljenosti. Pomembno je, da je le-ta redna in vključena v dnevno rutino. Zelo priporočljivo je plavanje. S plavanjem in gibanjem v vodi vplivamo na naše telesno in duševno zdravje.

Kaj pa plavanje in kalorije?

Plavanje je odličen način kurjenja dodatnih kalorij. Ali ste vedeli, da v 30 minutah intenzivnega plavanja lahko pokurimo kar 500 kalorij, kar je dvakrat več, kot s hojo? Plavanje je eden najbolj zdravih in varnih športov. V rekreativnem plavanju poznamo le malo poškodb. Je čudovita oblika gibanja za preobremenjeno hrbtenico, saj jo razbremenjuje, obenem pa krepi mišice, ki jo podpirajo. Razbremenjuje tudi pritisk na sklepe, odlično je tudi kot redno gibanje za vse, ki se bojujejo s čezmerno telesno težo, saj ob vadbi skelet ni toliko obremenjen. Tukaj pa je še ena zanimivost. Ker smo med plavanjem v horizontalnem položaju, se nam dihalne poti lažje sprostijo in posledično lažje dihamo.

Na bazenskem kompleksu Aqualatio so za vas pripravili različne vadbe v vodi.

Izbirate lahko med plavalnimi treningi za otroke rekreativce, individualnimi plavalnimi tečaji za vse generacije in aqua mixom.   

Več o njihovi ponudbi in programih najdete TUKAJ, cenik ter urnik vadb pa TUKAJ. Seveda pa niso pozabilili niti na poseben program joge in pilatesa za vsa podjetja. Ta programa bosta osredotočena na odpravo stresa ter različnih fizičnih bolečin, ki jih specifika dela prinaša. V kolikor bi želeli tudi v vašem podjetju poskusiti omenjeni vadbi, jih kontaktirajte na 𝟎𝟐 𝟖𝟖 𝟒𝟔 𝟐𝟕𝟎 𝐚𝐥𝐢 𝐛𝐚𝐳𝐞𝐧@𝐬𝐩𝐨𝐭𝐮𝐫.𝐬𝐢. Z veseljem bodo pripravili individualni program, ki bo najbolje koristil vašim zaposlenim.

Dovolite si torej kdaj poskrbeti zase ter se predajte popolni relaksaciji, ki vam bo nahranila duha in telo. V nov dan pa boste zakorakali polni energije ter vedre narave.

7. aprila, na Svetovni dan zdravja, pa boste ob nakupu karte za savno prejeli gratis detox napitek. Zdrav napitek zaradi svojih sestavin deluje protivnetno in je odlična izbira, če želite telo očistiti strupov in ohraniti močan imunski sistem.

Vabljeni torej, da se prepustite zdravilnim učinkom vode ter se razmigate v bazenu. Naj bo mesec zdravja bazenski – dobrodošli!

Vir: Bazenski kompleks Aqualatio

Dogodki

Gremo plavat in se zabavat. Ni dileme kam, kajne? Bazenski kompleks Aqualatio namreč vedno znova poskrbi, da vam je v njihovi družbi kar se da lepo in udobno.