Search
Close this search box.

Atleti in atletinje AK Slovenj Gradec zopet do medalj (FOTO)

Atleti in atletinje iz Atletskega kluba Slovenj Gradec so danes nastopili na Peteroboju reprezentanc U16 na Ptuju ter na Državnem prvenstvu U14 v Kopru.

Na Peteroboju reprezentanc U16 Hrvaške, Češke, Madžarske, Slovenije in Slovaške so atleti danes nastopili na Ptuju, kjer so bili odlični in za reprezentanco prispevali pomembne točke. Urban Prošt je bil sedmi v teku na 300 m z ovirami, Ivana Simonović pa v skoku v daljino. Aleksej Klemenčič se je v teku na 1000 m uvrstil na osmo mesto, Gaja Korošec pa na deseto v teku na 300 m. Deseti je bil tudi Timotej Klemenčič v hoji. Jošt Pušnik se je žal poškodoval pri ogrevanju in ni nastopil.

Gaja Korošec in Ivana Simonović.
Urban Prošt, Aleksej Klemenčič, Jošt Pušnik, Timotej Klemenčič.

PETEROBOJ REPREZENTANC U16 NA PTUJU:

Ta vikend poteka tudi državno prvenstvo v atletiki za starostno kategorijo U14 v Kopru, od koder so prav tako sporočili odlične novice. V metu vorteksa je Nuša Lužnik (53,57 m) osvojila srebrno, Lana Potočnik (43,47 m) pa bronasto medaljo. Katarina Majcen je v daljini skočila osebni rekord 4,53 m.

Uspešni atletinji v Kopru.

DRŽAVNO PRVENSTVO U14 V KOPRU:

Naj še omenimo, da je prejšnji teden v Slovenj Gradcu potekala počastitev za izjemne športne dosežke vseh športnic in športnikov iz mestne občine Slovenj Gradec, ki so na državnem nivoju sprejeli zlata priznanja. Med njimi so bli tudi atleti in atletinje AK Slovenj Gradec. Župan Tilen Klugler jim je podelil tudi priznanja. Preberite: V Slovenj Gradcu počastili zlate športnice in športnike (FOTO).

VIR: AK Slovenj Gradec

Dogodki