Vložena obtožnica za grozovit umor s sekiro na Polzeli

Fotografija je simbolična.

Celjsko državno tožilstvo je pred tednom dni vložilo obtožnico zoper 43-letnika, ki je obtožen, da je na zahrbten in grozovit način 2. februarja letos na Polzeli umoril 69-letnega moškega. Poleg tega je obtožen še povzročitve hude poškodbe svoji mami, ki jo je odrinil, ko je želela pomagati žrtvi, danes poroča častnik Večer.

Kot je na februarski novinarski konferenci povedal pomočnik vodje celjskih kriminalistov Aleš Slapnik, je obtoženi s prijateljem v soboto 2. februarja zjutraj prišel do hiše na Polzeli, v kateri je tudi prebival. Njegova mati je takrat pred hišo spravljala drva, pri tem pa ji je pomagal 69-letni sosed.

PREBERITE TUDI: Slovenec med policijsko kontrolo pri Pliberku priznal, da je s sekiro ubil materinega partnerja

Obtoženi se je odločil tudi sam pomagati pri sečnji drv. Med kosilom je nagovoril soseda, da sta šla skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati obtoženega je skušala sina umiriti, vendar jo je odrinil, tako da je padla in si zlomila roko.

Obtoženi je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju dogodka podlegel. Po dejanju pa se je obtoženi z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju, pred odhodom pa je trčil v avto, ki je bil parkiran v bližini njegove hiše, so dogodke takrat opisali na policiji.

Policisti in kriminalisti so potem začeli iskalno akcijo, med katero so bili obveščeni, da imajo avstrijski varnostni organi v Pliberku v postopku osebo, ki je trdila, da je na območju Slovenije storila uboj.

Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju je avstrijska policija obtoženega, ki je sam nekega občana Pliberka prosil, naj pokliče policijo, na mejnem prehodu Holmec predala slovenskim kolegom.

PREBERITE TUDI: Znane podrobnosti sobotnega uboja s sekiro na Polzeli. Osumljenec danes k preiskovalnemu sodniku

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja