Znane podrobnosti sobotnega uboja s sekiro na Polzeli. Osumljenec danes k preiskovalnemu sodniku

axe-1748305_1920
Fotografija je simbolična.

Celjski policisti bodo danes 43-letnega moškega, ki je v soboto na Polzeli s sekiro ubil 69-letnega soseda, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Očitajo mu uboj in povzročitev hude telesne poškodbe, je danes na novinarski konferenci povedal pomočnik vodje celjskih kriminalistov Aleš Slapnik.

Kot je dejal Slapnik, je osumljenec s prijateljem v soboto zjutraj prišel do hiše na Polzeli, v kateri je tudi prebival. Njegova mati je takrat pred hišo spravljala drva, pri tem pa ji je pomagal 69-letni sosed.

Osumljeni se je odločil tudi sam pomagati pri sečnji drv. Med kosilom je nagovoril soseda, da sta šla skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati osumljenega je skušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla in si zlomila roko.

PREBERITE TUDI: Slovenec med policijsko kontrolo pri Pliberku priznal, da je s sekiro ubil materinega partnerja

Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju dogodka podlegel. Po dejanju pa se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju, pred odhodom pa je trčil v avto, ki je bil parkiran v bližini njegove hiše.

Policisti in kriminalisti so potem začeli z iskalno akcijo, med katero so bili obveščeni, da imajo avstrijski varnostni organi v Pliberku v postopku osebo, ki je trdila, da je na območju Slovenije storila uboj.

Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju je avstrijska policija osumljenca, ki je sam nekega občana Pliberka prosil, naj pokliče policijo, na mejnem prehodu Holmec predala slovenskim kolegom.

Po Slapnikovi oceni je bilo psihično stanje osumljenca takšno, da se ni zavedel svojega ravnanja. Dejal je tudi, da še vedno preučujejo, ali je šlo za uboj ali umor. Osumljeni je bil leta 2015 pogrešan, nato pa se je sam vrnila na svoj dom, leta 2017 pa so ga sosedje prijavili policiji zaradi nadlegovanja.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od petih do 15 let zapora, za povzročitev hude telesne poškodbe pa od šestih mesecev do petih let. Na območju Policijske uprave Celje so v zadnjih petih letih obravnavali sedem ubojev in osem umorov, vse primere pa so že preiskali.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja