V Bruslju bo kmalu zaživela Slovenska hiša

slovenia-1591158_960_720
FOTO: Pixabay

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji dopisni seji sklenila, da Ministrstvo za zunanje zadeve, z namenom enotne predstavitve in promocije slovenske ustvarjalnosti, inovativnosti, gospodarske konkurenčnosti, umetnosti, znanosti, športa, turizma, gastronomije, vinarstva in splošne promocije države s 1. 9. 2019 ustanovi Slovensko hišo v Bruslju kot dislocirano enoto Veleposlaništva Republike Slovenije v Bruslju, piše v sporočilu po seji vlade. 

Slovenska hiša v Bruslju bo pri svojem delu upoštevala smernice Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za kulturo, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urada Vlade RS za komuniciranje.

Okvirna ocena vrednosti aktivnosti in dejanj, povezanih s Slovensko hišo, je 1.34 milijona evrov, sredstva za to bodo zagotavljali MZZ, MK, UKOM, MGRT, MKGP in MIZŠ v okviru svojih finančnih načrtov.

Slovenska hiša bo predvidoma obsegala informacijsko-razstavni prostor, družabni prostor, sejno dvorano, čitalnico in knjižnico ter priložnostne delovne prostore. Z operativnim delovanjem bo začela najkasneje 30. 6. 2020, posebej intenzivno pa bo delovala v času predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021.

Vir: www.gov.si

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.