V Avstriji se bodo otroci začeli v šole vračati 25. januarja

V Avstriji so za teden dni preložili vrnitev otrok v šolo, saj se bodo šole odprle šele 25. januarja in ne 18., kot so sprva načrtovali. Preventivno bo pouk potekal v izmenah in ob okrepljenih preventivnih ukrepih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
maska

Učenje na daljavo so tako podaljšali za teden, bodo pa lahko otroci prihodnji teden prišli med drugim v šole, če imajo napovedane teste in izpite.

“Časi so na žalost zelo negotovi in zato obstaja neka negotovost pri odločitvah. Ampak 25. je potrjen,” je povedal avstrijski minister za izobraževanje Heinz Fassmann za radio Ö1.

Avstrijsko ministrstvo za izobraževanje je za APA še potrdilo, da se bodo lahko v šole vrnili tudi starejši učenci, ki imajo pouk na daljavo že od jesenskih počitnic. Poudarili so, da je vsak dan prisotnosti izjemnega pomena za zaključek semestra.

V Avstriji se sicer februarja začnejo zimske počitnice, med prvimi jih bodo imeli na Dunaju in v Spodnji Avstriji.

Preberite tudi: Za vstop v Avstrijo od petka obvezna registracija na spletu

V šolah bodo morali upoštevati nekatere ukrepe, kot je nošenje zaščitnih mask z izjemo osnovnih šol. Priporočili so tudi redna testiranja učiteljev in učencev enkrat tedensko.

Preberi še:  V Avstriji morda obvezne maske FFP2 za starejše učence
Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun