Stopili na stran živali: Prvi trgovec, ki s polic umika pirotehnična sredstva

Včasih pozabimo, da so ravno živali tiste, ki ob pokanju pirotehničnih sredstev najbolj trpijo (fotografija je simbolična).
Iz Lidla Slovenija s ponosom sporočajo, da letos na njihovih policah za dobro živali ne bo več mogoče kupiti pirotehničnih izdelkov.

Kot smo že poročali, je Lidl Slovenija s podporo društev za zaščito živali že šesto leto zapored pričel z akcijo zbiranja izdelkov za živali, v okviru katere lahko v 56 poslovalnicah po vsej Sloveniji po svojih zmožnostih oddate prispevke v obliki pasje ali mačje hrane za enega od slovenskih društev za zaščito živali oziroma za lokalno zavetišče.

Zdaj je Lidl Slovenija še enkrat več dokazal, da jim je za živali še kako mar. Postal je namreč prvi trgovec, ki se je odrekel prodaji pokajoče pirotehnike.

“Z veseljem vam sporočamo, da v Lidlu Slovenija letos na prodajne police ne bomo več umestili pirotehničnih izdelkov. V svojem delovanju si vseskozi prizadevamo za ustvarjanje boljšega sveta, zato delamo korake k bolj prijaznemu in varnemu okolju tudi za živali. Prepričani smo, da bodo naši kupci to spremembo sprejeli pozitivno,” so za spletni portal pesmojprijatelj.si sporočili iz ekipe Korporativnega komuniciranja Lidl Slovenija.

Med trgovci (zaenkrat) edini tovrstni primer, med občinam že vrsto

Lidl Slovenija je tako prvi izmed vseh trgovcev, ki sledi trendu umikanja pirotehničnih sredstev iz svojega prodajnega programa.

Vse večkrat je moč slišati odločni “NE” uporabi pirotehničnih sredstev (fotografija je simbolična).

Da uporaba petard in raket slabo vpliva na okolje, ljudi in živali, se zdaj že nekaj let postopoma zaveda tudi vse več slovenskih občin, ki se množično odpoveduje ognjemetom. Nazadnje so jih namreč organizirale le še tri, in sicer Ljubljana, Murska Sobota in Piran.

So pa tudi že v Mestni občini Ljubljana v nedavni raziskavi ugotovili, da več kot tri četrtine občanov ognjemeta ne podpira, zaradi česar je povsem verjetno, da ga že letos ne bodo več izvajali.

V zadnjih letih so ognjemetom gostoljubje odpovedali med drugim tudi na Bledu, Ptuju, v Mariboru, Kopru, Celju, Kranju, Novem mestu in Velenju, večina občin pa se namesto pokanja poslužuje drugih vrst spektakla, ki obiskovalce prav tako ne pustijo ravnodušne.

Vir: pesmojprijatelj.si

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila