Slovenska znamka zmagala na tekmovanju za najlepšo znamko serije Europa 2019 (FOTO)

  • Pošta Slovenije

Slovenska znamka z motivom brkate sinice je zmagala na tekmovanju za najlepšo znamko serije Europa 2019. Strokovna komisija PostEuropa ji je podelila prvo mesto v eni najprestižnejših in najodmevnejših tekmovanj s področja filatelije. 

Znamke serije EUROPA izdajajo evropski poštni operaterji in veljajo za ene najbolj priljubljenih med zbiratelji po vsem svetu. Z željo po povezovanju in sodelovanju evropskih držav in njihovih poštnih operaterjev so znamke serije Europa začele izhajati že leta 1956 na vsako leto posebej izbrano tematiko.

Znamke Europa tako pričajo o skupni kulturi, zgodovini, naravnih značilnostih in skupnih ciljih evropskih držav. Prav tako pa so te znamke tiste, ki še dodatno povezujejo evropske države. Prav na dan Evrope, 9. maja, je združenje Euromed Postal ponovno odprlo tekmovanje za najlepšo znamko, letos na temo »ptice«.

Slovenija je na tekmovanje prijavila znamko z motivom brkate sinice in z nominalo 1,31 EUR, katere ilustrator in oblikovalec je Zlatko Drčar. V navedeni seriji je izšla še znamka z motivom rjave čaplje in nominalo 1,45 EUR. Obe znamki sta izšli 31. maja v mali poli z 8 znamkami in vinjeto.

Glasovanje je potekalo do 9. septembra. Slovenska znamka z motivom brkate sinice pa je, kot že rečeno osvojila prvo mesto. Iskrene čestitke ilustratorju in avtorju znamke ter Pošti Slovenije.

Vir: Pošta Slovenije

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila