Prazne (avto)ceste, vse več divjakov in drugih prekrškarjev

Hitra cesta

V petek popoldne so policisti na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki nad neprilagojeno hitrostjo, vožnjo pod vplivom alkohola, kršitvami voznikov enoslednih vozil, spoštovanjem aktualnega odloka in drugimi kršitvami.

V nadzoru soo opravili 54 preizkusov alkoholiziranosti. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog. Ustavili so 61 voznikov enoslednih vozil. Pri 21 voznikih so zaznali kršitve in ukrepali zoper njih. V 48 primerih so ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljeno hitrost vožnje.

V Dolah, na območju Policijske postaje Šentjur so vozniku v naselju
izmerili hitrost 95 km/h. Izven naselja Kostrivnica, prav tako na območju Policijske postaje Šentjur, so na območju, kjer so se lani zgodile tri smrtne prometne nesreče, obravnavali voznika, ki je vozil 133 km/h.

Med rednim nadzorom cestnega prometa so v petek dopoldne na avtocesti izven naselja Dramlje, pri izvajanju meritev hitrosti, izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru. s hitrostjo 213 kilometrov na uro. Za kršitev so mu izdali plačilni nalog z globo 1.200 € in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

V večernih urah so na avtocesti obravnavali še dva voznika, ki sta vozila skrajno neodgovorno. Izven naselja Arja vas na relaciji Ljubljana – Maribor je voznik vozil 204 km/h. Izrekli so mu 1.200 € globe in devet kazenskih točk. Izven naselja Šentrupert, na relaciji Ljubljana – Maribor so na avtocesti vozniku izmerili hitrost 190 km/h. Doletela ga je globa v višini 250 evrov in tri kazenske točke.

V soboto so v Dobju pri Planini ustavljali občana, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost. Voznik na znake policistov ni ustavil in je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej ter zapeljal z vozišča na travnik, pri čemer si je na vozilu poškodoval podvozje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Tudi v naslednjih dneh bodo na območju celotne Policijske uprave Celje
izvajali poostrene nadzore cestnega prometa in dosledno ukrepali zoper
kršitelje.

V zadnji dneh so zasegli še dve vozili. V petek so v Celju zasegli osebno vozilo voznici, ki je je poteklo vozniško dovoljenje. V soboto so v Žalcu zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.