Po ‘štajerki’ divjal s kar 248 km/h

policija

V teh dneh se je, tako zaradi zmanjšanja gostote prometa po vsej Sloveniji kot zaradi dejstva, da vozniki bolj upoštevajo pozive policistov po previdnejši vožnji, na naših cestah zgodilo nekoliko manj prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Žal pa se še vedno najdejo taki, ki se ‘požvižgajo’ na vse pozive.

Včeraj ponoči so namreč policisti Specializirane enote za nadzor prometa na avtocesti Maribor-Ljubljana pri počivališču Polskava, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h, vozniku izmerili kar 248 km/h. Plačilni nalog za brezobzirno in ogrožajočo vožnjo bo prejel po pošti.

Vsaka prometna nesreča bo obremenila zdravstveni sistem

Brezvestnež je s prehitro vožnjo ogrožal lastno varnost, varnost drugih udeležencev v prometu, tudi zdravje pripadnikov interventnih služb, kot so policisti, gasilci in zdravstveni delavci, ki bi morali v primeru nesreče posredovati.

Policisti zato še enkrat opozarjamo – vozite previdno! V teh dneh namreč lahko vsako nespametno ravnanje na cestah po nepotrebnem ogrozi tako življenja prometnih udeležencev, kot tudi dodatno obremeni interventne službe, še posebej izjemno preobremenjen zdravstveni sistem in medicinsko osebje.

Pretekli teden je na srečo minil brez smrtnih žrtev

V obdobju od 16. do 23. marca 2020 na slovenskih cestah ni umrl noben udeleženec cestnega prometa, enako kot v istem obdobju lanskega leta.

Tudi ostalih nesreč in poškodb je bilo pretekli teden manj

Po vsej državi se je v tem tednu zgodilo:

  • 5 prometnih nesreč s hudo telesno poškodbo (v enakem obdobju lani 6). Hudo poškodovana sta bila dva mopedista in po en motorist, kolesar ter uporabnik rolerjev.
  • 42 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo (v enakem obdobju lani 86),
  • 103 prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda (v enakem obdobju lani 311).

Letos naše ceste vzele 14 življenj

V letošnjem letu je doslej v prometnih nesrečah življenje izgubilo 14 ljudi (lani v tem obdobju kar 24). Od 10 umrlih voznikov osebnih avtomobilov jih kar osem ni uporabljajo varnostnega pasu in so bili sami v vozilu.

Besedilo: policija.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.