Search
Close this search box.

Otroške sobe

Otroške sobe

Že na prvi pogled so lahko otroške sobe tako zelo prikupne, da bi se z velikim veseljem še sami ulegli v mehko toplo posteljo in se zasanjali v otroštvo. Pa vendar, to je že mimo in se spoprijemamo z raznimi izzivi za odrasle. Med drugim, če smo starš, tudi z izbiro otroške opreme, med katero je otroška soba zelo pomembna, mar ne? Ali se odločiti za klasično otroško sobo v kompletu, morda si sami sestavimo lastno, mogoče so nas pritegnili pogradi? Kakorkoli, gre za nakup, ki sicer traja in je tako dobro upoštevati vse lastnosti, ki bi lahko imele kasneje vpliva na našega otroka.

Otroci, dovolj stari, da lahko sodelujejo pri izbiri lahko močno olajšajo to. Namreč, običajno se že dokaj hitro začnejo kazati interesi otrok in tako si morda olajšamo izbiro. Če se naš otrok navdušuje nad vesoljem, potem je njegova otroška soba lahko pravo vesolje. Če je navdušenec določenega junaka, zakaj mu ne bi opremili sobe v tem smislu? Kajti otroška soba je prostor, kjer se bo otrok zadrževal lep čas. Od tega, da bo v njej počival in spal, se morda učil in igral. Ustvarjal bo razne spomine in veliko teh se mu jih bo usidralo v spomin do konca njegovega življenja. Tako ima vsa oprema izbrana za otroka velik pomen nanj. Ne glede na to, ali so ga prepričali pogradi ali pa čisto posebna postelja. In vsa druga oprema, ki jo krasi.

Ker se potrebe in želje otrok lahko zelo hitro spreminjajo, je dobro upoštevati tudi te. Namreč, če bomo sobo prebarvali z močnimi trdovratnimi barvami, jo bomo morda če nekaj časa morali spremeniti v katero drugo. Če pa jo opremimo s stenskimi nalepkami, pa bo to precej enostavno, hitro in brez kakršnihkoli poškodb. V tem trenutku so morda našemu otroku všeč določene otroške sobe, kaj kmalu pa se bo otroška soba za medicinsko sestro prelevila v pravo džunglo. Pogradi več ne bodo uporabni in bomo morali razmisliti o drugih možnosti. Kakopak, tako pač je in nekako poskušamo vedno najti ravnovesje med željami otroka in možnostmi staršev.

Otroške sobe polne pridiha otroštva, otroškega smeha in vseh pripomočkov otroka so tisto, kar sobo dopolnijo. Če je otrok majhen, morda novorojenček, potem jo bomo opremil zanj starši. Mogoče bo enostavneje ali pa zapleteno, saj znamo starši biti precej zahtevni, ko kupujemo za otroka. Kar pa je seveda razumljivo, glede na to, da želimo zanj zgolj najboljše. In tako prihaja do raznih dilem, kot so, ali so bolj uporabni pogradi ali običajna otroška postelja? Mogoče pa bi bilo dobro stene prebarvati v drugo barvo ali jih pustiti bele, morda zgolj kakšen zanimiv dodatek, ipd.? Tako nastaja otroška soba, počasi a vztrajno, z izborom vsakega koščka in izdelka, ki se bo v njej znašel.

Otroška trgovina mali vragci, ki nudi izjemne možnosti izbire, tako za otroške sobe, kakor tudi za vso drugo otroško opremo, je pravzaprav raj za starše in otroke. Pestra ponudba bo poskrbela, da bo vsaka otroška soba postala to, česar bi si otrok ali starš želel. Ni pomembno, ali nas zanimajo pogradi, kompletne sobe ali pa zgolj določeni kosi pohištva.

Pri otroških sobah je pomembno upoštevati praktičnost, uporabnost. To pomeni, da otroška soba mora zagotavljati vse, da so bo v njej otrok počutil domače in, da bo lahko vse svoje stvari spravil vanjo. Vse hkrati. Le tako bo izpolnjevala svojo nalogo. Mora pa biti predvsem varna, kar pomeni, da tudi moramo upoštevati starostne omejitve. Namreč, otroške sobe, ki so primerne za predšolske otroke, niso tudi primerne za novorojenčke, ipd. Tudi pogradi morda niso najbolj uporabni za najmlajše, so pa zato odlična izbira kompletne otroške sobice, katere bodo dopolnjevali razni dodatki.

Da je otroška soba zavetje mira, tišine ali pa nagajivosti in hrupa, je vsem staršem seveda jasno. Otroci bodo v njej izživeli razna čustva, od veselja do žalosti. In, kje se najbolje počutimo? Zagotovo v lastnem prostoru. Torej, v svoji sobi. Tudi odrasli radi zaidemo v prostor, kjer čutimo, da se počutimo dobro, v katerem si lahko zbistrimo misli, počivamo, itd. Sploh otrok, ki doživlja razne faze odraščanja, potrebuje prav to. Zato so otroške sobe najbolj primeren prostor, v katerega se bodo otroci zatekali in v njih ustvarili odlične spomine. Ni pomembno, ali med pogradi ali na klasični otroški posteljici.

Da je ponudba pestra, nekako že vemo in morda se bomo zato težje odločili. Bomo pa seveda iskali zaupanja vredne prodajalce, ki nam poleg kakovostnih izdelkov lahko ponudijo tudi odlične cene in dobre pogoje nakupa. Kakor otroška trgovina mali vragci, katera slovi po odlični opremi, med katero so otroške sobe zanesljivo na lestvici med prvimi. In, ker je otroška soba nakup, ki bo trajal še lep čas, ga bomo zaupali le zanesljivemu prodajalca. Na voljo so tudi razni pogradi, ki bodo zadovoljili zahteve otrok in staršev.

Primerna otroška soba tako lahko ima odlične vplive na našega otroka. Morda se nam zdi, da so otroške sobe enostavno še en prostor, pa vendar to niso, če pomislimo, da gre za prostor naših najmlajših, ki spremlja celoten njihov razvoj. In je zato toliko bolj pomembno, da so urejene tako, da se otrok v njej dobro počuti. Mogoče bo to med pogradi ali med garderobnimi omarami in klasičnimi posteljami.

Vsak od nas ima lastne želje in pričakovanja in seveda stremimo k temu, da jih uresničimo. Za to izbiramo razna sredstva in načine. Ko pa se gre za našega otroka, pa so seveda zahteve lahko toliko večje. Navsezadnje zanj želimo najvarnejše, najkakovostnejše, najudobnejše. Predvsem za otroške sobe so pričakovanja velika in glede na vso ponudbo, ki je pred nami, je ta tudi možno doseči. Če pa imamo možnost, pa seveda upoštevajmo pričakovanja otroka. In morda se bomo ozirali na ceno, seveda je včasih tudi to potrebno, pa vendar poskušamo najti srednjo pot med izbrano kakovostjo izdelka in njegovo vrednostjo ali ceno. Nikakor pa nam cena ne sme biti edino merilo, saj lahko na podlagi te izberemo sicer nekaj kar ustreza finančnemu okviru, pa vendar ne potrebam otroka. S tem pravzaprav ne storimo nič, saj izbrana otroška soba, pogradi ali druga kupljena oprema ne bo ustrezala željam otroka.

Dogodki

Več iz istega kraja