Na Nizozemskem obvezno nošenje mask predpisano z zakonom

Na Nizozemskem je danes začel veljati zakon, ki predpisuje obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Kršiteljem grozi 95 evrov kazni, mlajši od 16 pa morajo plačati 38 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
netherlands-97830_1920

V skladu z zakonom je uporaba zaščitnih mask obvezna v trgovinah, vladnih zgradbah, šolah in muzejih. Tudi frizerji, inštruktorji vožnje in drugi, ki imajo pri svojem delu neposreden stik s strankami, morajo nositi maske. Izjema so prostitutke in njihove stranke, ki jim ni treba nositi zaščitnih mask.

Nizozemska vlada je več mesecev vztrajala pri manj strogih ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa kot mnoge druge evropske države, a drugi val pandemije jo je močno prizadel in število novih okužb z novim koronavirusom je bilo na neki točki med najvišjimi v Evropi.

Nizozemski minister za zdravje Hugo de Jonge je danes napovedal, da bodo cepljenje proti covidu-19 na Nizozemskem začeli po 4. januarju, če bo evropska agencija za zdravila do takrat odobrila prva cepiva.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.