Na Hrvaškem alkoholiziran vozil avto brez dveh pnevmatik

Hrvaški policisti so nedaleč od Vinkovcev ustavili voznika, ki je pod močnim vplivom alkohola peljal avtomobil brez dveh pnevmatik. Naslednje tri mesece bo brez vozniškega dovoljenja, v državni proračun pa bo moral nakazati 12.000 kun (1600 evrov). Voznik je s svojo predstavo presenetil tudi policiste, čeprav je že znan prometni prekrškar.
car-4048220_1920
Fotografija je simbolična

Hrvaški policisti so 44-letnika ustavili v ponedeljek v zgodnjih popoldanskih urah v vasi Mirkovci, potem ko so jih na nevarno vožnjo avtomobila brez dveh pnevmatik opozorili državljani. Niso verjeli lastnim očem, ko so videli, da avtomobil na svoji desni strani ni imel ne prednje ne zadnje pnevmatike, temveč je peljal na platiščih. Vozniku so potem namerili 2,23 promila alkohola v krvi.

Voznik je sicer stari znanec policije, ki je že bil kaznovan zaradi podobnih prometnih prekrškov. Pridržali so ga do streznitve, nato pa poslali k sodniku za prekrške, ki mu je izrekel trimesečno prepoved upravljanja z motornimi vozili B kategorije, prejel pa je tudi visoko denarno kazen.

Preberi še:  V Italiji po smrti 18-letnice dodatno omejili uporabo AstraZenece