Search
Close this search box.

Koronavirus v Italiji zahteval četrto smrtno žrtev

Novi koronavirus je v Italiji danes zahteval četrto smrtno žrtev. Gre za 84-letnika, ki se je zdravil v bolnišnici v Bergamu na severu države, poročajo tuje tiskovne agencije. Število okuženih v Italiji je medtem preseglo 180, od tega so jih 150 zabeležili v deželi Lombardija.

Lombardiji po številu okužb sledi dežela Benečija. O primerih okužb poročajo še iz dežel Emilija – Romanja, Piemont in Lacij. V Furlaniji – Julijski krajini (FJK) od danes do nedelje 1. marca veljajo izredni ukrepi za zajezitev koronavirusa, čeprav okužb še niso zabeležili.

PREBERITE TUDI: MZZ vsem, ki potujejo v Italijo ali se vračajo iz ali preko nje, svetuje previdnost

Na severu Italije so zaradi novega koronavirua zaprti številni spomeniki in kulturne ustanove, odpovedane so tudi številne karnevalske prireditve, med drugim tudi v Benetkah.

V Benetkah so danes zaprti številni muzeji v Benetkah, znamenita beneška operna hiša Fenice ter bazilika svetega Marka. Beneške vodne taksije pa posebej razkužujejo.

V Milanu je zaprt večji del znamenite katedrale, tam so tudi odpovedane vse maše. Ta teden do nadaljnjega tudi ne bo prireditev v milanski Scali. Gostinski lokali, predvsem diskoteke in pubi, pa bodo zaprti od 18. ure do 6. ure.

Italijanska vlada je že v soboto zvečer odredila izolacijo desetih mest v Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mestece Vo blizu Padove v deželi Benečija s približno 3000 prebivalci. V teh dveh deželah so tamkajšnje oblasti v prizadevanjih za zajezitev širjenja virusa že v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve.

V Lombardiji so ljudje, ki se bojijo pomanjkanja hrane, praktično izpraznili trgovine. Predsednik Lombardije Attillio Fontata je v današnjem intervjuju za enega od italijanskih radiev sicer zatrdil, da ni nevarnosti, da v trgovine ne bi mogli dostaviti hrane.

Dogodki

Več iz istega kraja