Dnevni migranti lahko test za vstop v Avstrijo opravijo tudi v Sloveniji

Dnevni migranti, ki bodo od srede za vstop v Avstrijo potrebovali negativen izvid testiranja na novi koronavirus, lahko test opravijo tudi v Sloveniji. Kot piše na spletni strani Sindikata delavcev migrantov, je testiranje z izdajo veljavnega potrdila plačljivo. Cena znaša okoli 25 evrov.

Dnevni migranti, ki hodijo na delo v Avstrijo, se bodo morali od srede enkrat tedensko registrirati. Ob tem bodo morali predložiti negativen izvid testa PCR ali antigenskega testa, ki ni starejši od sedem dni.

Kot piše na strani Sindikata delavcev migrantov Slovenije, je testiranje mogoče opraviti v Avstriji in Sloveniji. Testna mesta pri nas izdajajo potrdila v nemškem ali angleškem jeziku. Testiranje z izdajo veljavnega potrdila je v Sloveniji plačljivo. Cena znaša okrog 25 evrov.

Testiranje za prehod meje od danes med drugim opravljajo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru, in sicer vsak delovnik med 12. in 18. uro na Zdravstveni postaji Tabor. Cena testa in izdaje potrdila znaša 20 evrov, so navedli v mariborskem zdravstvenem domu.

Delavci migranti se lahko testirajo tudi v Avstriji. Testiranje za tiste, ki imajo kartico avstrijskega zdravstvenega zavarovanja e-card, je brezplačno. Tisti, ki je nimajo, pa lahko samoplačniški test opravijo v določenih avstrijskih lekarnah, piše na spletni strani sindikata.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.