Adrii Airways izdana prepoved prodaje vozovnic

Družbi Adria Airways d.o.o. izdana prepoved prodaje vozovnic za lete, ki jih družba ne more izvesti

Družbi Adria Airways d.o.o. je Tržni inšpektorat RS izdal odločbo, s katero so družbi prepovedali prodajo vozovnic za lete, ki jih družba ne more izvesti. Zaradi ugotovljenih kršitev so družbi izrekli še eno globo.

O tem, da je pred dnevi Tržni inšektorat RS Družbi Adria Airways d.o.o. izrekel globo zaradi zavajanja potrošnikov pri prodaji letalskih vozovnic za lete, za katere bi vodstvo družbe moralo vedeti, da jih ne bodo izvedli, smo že poročali TUKAJ.

Danes pa so s Tržnega inšpektorata RS sporočili, da nadaljujejo z nadzori pri letalskem prevozniku. Kljub pričakovanju javnosti, da bodo lastniki družbe 4K Invest pristopili k ureditvi nastale situacije, ki je pripeljala do prizemljitve letal in posledično odpovedi večine letov, se situacija ne izboljšuje. Zaradi navedenega so 30. septembra 2019 družbi vročili odločbo o prepovedi uporabe nepoštene poslovne prakse, ki jo družba izvaja s prodajo letalskih vozovnic za lete, za katere bi morala vedeti, da jih ne bo mogla zagotoviti, s čimer utegne zavajati potrošnike glede možnosti koriščenja kupljenih letalskih vozovnic, pojasnjujejo na inšpekotratu.

Zaradi nadaljevanja kršitev, povezanih s prodajo letalskih vozovnic, so družbi izrekli že drugo globo. Družba je namreč potrošnikom 26. septembra 2019 prodajala letalske vozovnice za lete, ki naj bi bili izvedeni 28. in 29. septembra 2019, čeprav je bila situacija za izvedbo letov na navedena datuma negotova. Letala družbe so bila namreč v času prodaje letalskih vozovnic še vedno prizemljena.

“Cilj, ki ga v okviru nadzorov zasledujemo, je preprečiti nadaljnje zavajanje potrošnikov in njihovo morebitno oškodovanje pri nadaljnji prodaji letalskih vozovnic. Tržni inšpektorat lahko preverja poslovanje Adria Airways zgolj z vidika uporabe nepoštenih poslovnih praks, ostali vidiki poslovanja pa so v pristojnosti drugih nadzornih organov. Upamo, da bodo pristojni organi in institucije v čim krajšem času sprejeli ustrezne ukrepe in rešitve, na podlagi katerih bo Slovenija imela zagotovljeno ustrezno letalsko povezavo s svetom,” so še zapisali v današnji izjavi za javnost.

Besedilo: Tržni inšektorat RS

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila