Adria Airways prejela globo zaradi nepoštene poslovne prakse. Tržni inšpektorat svetuje …

  • Pixabay
Tržni inšpektorat je družbi Adria Airways d.o.o. izrekel globo zaradi zavajanja potrošnikov pri prodaji letalskih vozovnic za lete, za katere bi vodstvo družbe moralo vedeti, da jih ne bodo izvedli.

Zaradi velikega interesa javnosti o nadaljnji usodi letalskega prevoznika Adria Airways, ko pristojni v državi iščejo možnosti, kako razrešiti nastale težave, v katerih se je zaradi slabega in netransparentnega poslovanja lastnika družbe 4K znašel slovenski letalski prevoznik Adria Airways in ko se Javna agencija za civilno letalstvo odloča o morebitnem odvzemu licence Adrii Airways, Tržni inšpektorat RS obvešča javnost, da so včeraj, 27. septembra 2019, po pridobitvi vseh dokazil, družbi Adria Airways d.o.o. na sedežu družbe izrekli globo zaradi nepoštene poslovne prakse.

Preberite tudi: Minister Zdravko Počivalšek: “politika mora zdaj stopiti skupaj in podpreti najboljšo rešitev, ki bo omogočila normalno delovanje našega letalskega prevoznika«

Nepoštena poslovna praksa je bila ugotovljena pri prodaji letalskih vozovnic, ker je družba potrošnikom dne 24. in 25. septembra 2019 prodajala letalske vozovnice za izvedbo letov za četrtek in petek, 26. in 27. septembra 2019, čeprav je bila situacija za izvedbo letov negotova, saj so bila letala pravne osebe v času prodaje vozovnic dne 24. in 25. septembra 2019 že prizemljena.

Vodstvo Adrie Airwais bi glede na to, da je razpolagalo z vsemi informacijami o finančnem poslovanju pravne osebe ter s podatki o dejanski razpoložljivosti letal, primernih za izvedbo letov, za katere so prodajali letalske vozovnice, moralo vedeti, da družba dejansko ne bo mogla zagotoviti izvedbe teh letov, s čimer bi lahko bili zavedeni potrošniki, ki so se v dobri veri glede izvedbe leta in zaupanjem v letalskega prevoznika odločili za nakup vozovnic, pojasnjujejo na inšpektoratu.

Na Tržnem inšpektoratu pri družbi Adria Airways d.o.o. izvajajo nadzor tudi po drugih vprašanjih. O ugotovitvah bodo zainteresirano javnost obvestili takoj, ko bodo inšpekcijski postopki zaključeni. Zainteresirano javnost vabijo, da spremljajo objave na njihovi spletni strani.

Nasvet Tržnega inšpektorata potnikom

Kljub temu, da ima Adria Airways še vedno veljavno licenco za opravljanje letalskih prevozov, vsem potnikom, glede na splošno znane težave, svetujejo, da spremljajo razvoj dogodkov in se pri nakupu vozovnic odločajo za tiste letalske prevoznike, ki imajo zagotovljene lete. Enako svetujemo tudi tistim, ki se v današnjih dneh odločajo za nakup letalskih vozovnic, ki jih bodo koristili v prihajajočih mesecih.

Besedilo: www.gov.si – Tržni inšpekotrst RS

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila