Takšno bo vreme v naslednjih dneh. Brez dežnika ne bo šlo

rain-791893_960_720

Danes bo oblačno, na zahodu bo začelo rahlo deževati. Ponoči in jutri bo oblačno, deževno in vetrovno. Topleje bo.

Nad Britanskim otočjem se nahaja obsežno in globoko ciklonsko območje. Hladna fronta se razprostira preko zahodne Evrope in potuje v smeri Sredozemlja in Apeninskega polotoka. Naše kraje pa bo dosegla v noči na ponedeljek, so zapisali na Facebook strani Neurje.si, kjer dodajajo, da je nad Slovenijo in okolico zavladal jugozahodni tok vremena. Veter jugozahodne smeri bo najizrazitejši v nedeljo čez dan. Posledično nad naše kraje priteka topel in zelo vlažen zrak iz Sredozemlja in Jadrana.

Danes bo pretežno oblačno. Gostejša oblačnost bo na zahodu Slovenije, manj pa je bo proti vzhodnemu delu države. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Občasno se bodo pojavljale padavine, ki bodo v zahodni Sloveniji pogoste, na vzhodu pa bodo vmes tudi daljša obdobja suhega vremena, padavin pa bo tam zelo malo.

Jutri dopoldne se bo veter južnih smeri prehodno okrepil. Razlika v stanju vremena se bo v jutranjem in dopoldanskem času, med zahodno in vzhodno Slovenijo, še povečala. Dopoldne bo ponekod na vzhodu Slovenije delno jasno in suho, na zahodu države pa bo deževalo. Najobilnejše padavine gre pričakovati ob gorskih pregradah. Jutranje temperature bodo med 9 in 15, v zatišnih legah Gorenjske in Koroške okoli 6 °C, najvišje dnevne pa se bodo na vzhodu države in ob morju povzpele do 20 °C, drugod pa se bodo gibale med 14 in 18 °C.

Popoldne se bodo padavine na zahodu Slovenije krepile in se zvečer ter v noči na ponedeljek razširile nad večji del Slovenije, tudi nad vzhodno Slovenijo. Ponekod bo prehodno zapihal šibak do zmeren veter severnih smeri. V bližini morja bodo sprva nastajale tudi nevihte z nalivi.

V ponedeljek bo sprva oblačno in deževno, nato pa bodo padavine prehodno ponehale, oblačnost pa se bo trgala. V noči na torek se bo spet krepil jugozahodnik, ki bo nad naše kraje ponovno prinesel toplejši in zelo vlažen zrak. Na zahodu Slovenije, predvsem pod gorskimi pregradami, bo ponovno pričelo deževati.

Torek bo oblačen s pogostimi padavinami.

Vir: neurje.si, ARSO

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije