Search
Close this search box.

Miran Pušnik bo kandidiral za župana Podvelke

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatki, ki naj bi kandidirali v nekaterih koroških občinah. Med drugim tudi v Podvelki, kjer pa se bo po najnovejših informacijah za županski stolček potegoval Miran Pušnik.

Kot smo že poročali, naj bi, po naših neuradnih informacijah, v Podvelki ponovno kandidiral zdajšnji župan Anton Kovše, in sicer ob podpori SD. Vendar nam Kovše informacije 26. septembra ni potrdil. Kot je dejal, se še ni odločil, ali bo kandidiral. Da pa bo odločitev znana čez deset dni. Kovše sicer podvelško občino vodi od izvolitve leta 1994, pri čemer je bil v prvem mandatu župan takrat še združene Občine Podvelka-Ribnica, od leta 1998 dalje pa je župan Občine Podvelka.

Je pa kandidaturo za župana preko družbenega omrežja Facebook 27. septembra najavil Miran Pušnik, kar je danes za naš medij tudi potrdil. “Na pobudo občank in občanov ter po temeljitem razmisleku sem sprejel odločitev, da želim vložiti kandidaturo za župana Občine Podvelka,” je zapisal. Kandidiral bo kot neodvisen in nestrankarski kandidat, ob podpori volivcev.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Dogodki