Search
Close this search box.

Kdo se bo na Ravnah, v Črni in Podvelki potegoval za županski stolček?

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatki, ki naj bi kandidiral v dravograjski, slovenjgraški, mislinjski in prevaljski občini, danes pa smo se ustavili na Ravnah na Koroškem, v Podvelki in Črni na Koroškem.

Na Ravnah se bo, kot je potrdil danes, za še en mandat potegoval dr. Tomaž Rožen, in sicer z Listo Rožen.

Kot smo poročali pred meseci, je o kandidaturi razmišljal tudi Aljaž Verhovnik, ki pa se zanjo, kot je dejal danes, ni odločil.

Prav tako je o kandidaturi razmišljala Mojca Erjavec, ki pa je pred dnevi sporočila, da bo na lokalnih volitvah novembra 2022 ponovno kandidirala za občinsko svetnico, ne pa za županjo.

Preverili smo tudi neuradno informacijo, da naj bi za župana Raven kandidiral nekdanji direktor ZKŠTM Aleš Logar iz vrst SDS, ki pa informacije ni niti potrdil, niti zanikal.

Na jesenskih lokalnih volitvah bo vnovič kandidirala trenutna županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak, in sicer, kot je dejala, z Nestrankarsko listo Romane Lesjak s sloganom s srcem za Črno in ob podpori volivcev.

Za županski stolček pa se bo v Črni, kot smo že poročali, potegoval 32-letni Aleš Praprotnik, mag. geo. in filo., ki se podaja na volitve kot neodvisen kandidat ob podpori volivcev.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi v Podvelki ponovno kandidiral zdajšnji župan Anton Kovše, in sicer ob podpori SD. Vendar nam Kovše informacije danes ni potrdil. Kot je dejal, se še ni odločil, ali bo kandidiral. Da pa bo odločitev znana čez deset dni. Kovše sicer podvelško občino vodi od izvolitve leta 1994, pri čemer je bil v prvem mandatu župan takrat še združene Občine Podvelka-Ribnica, od leta 1998 dalje pa je župan Občine Podvelka.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.