Search
Close this search box.

Klugler zbral več kot 500 podpisov podpore volivcev in vložil uradno kandidaturo za župana

Tilen Klugler, ki je kot župan Mestno občino Slovenj Gradec vodil v iztekajočem se mandatu, je danes predstavil vnovično kandidaturo. Če je bil pred štirimi leti morda komu še neznanka, danes verjame, da so z ekipo pokazali, da znajo in zmorejo delati, pravi. Najpomembnejši projekt bo sprememba občinskega prostorskega načrta, je napovedal.

VIDEO: Izjava Tilna Kluglerja

Klugler za župana kandidira s podpisi volivcev. Kandidaturo je pri občinski volilni komisiji vložil danes dopoldne, po novinarski konferenci v Slovenj Gradcu, na kateri je skupaj s podporniki in nosilci predstavil tudi svojo neodvisno listo z imenom Lista župana Tilna Kluglerja.

Za vložitev kandidature je mora zbrati 179 podpisov podpore volivcev, zbral pa jih je 509.

Minuli štiriletni županski mandat je ocenil kot uspešen. “Slovenj Gradec je dejansko zaživel na vseh področjih,” je dejal 46-letni župan. Prepričan je, da so rezultati vidni na terenu. Da so občani z delom župana in njegove ekipe zadovoljni, sta pokazali tudi anketi agencije Ninamedia, v katerih je bil zadnji dve leti najbolje ocenjeni župan med župani vseh mestnih občin, je dodal.

Spomnil je še na izračun računskega sodišča, po katerem je Slovenj Gradec v zadnjih štirih letih med mestnimi občinami postal najcenejša občina za bivanje povprečne tričlanske družine, med vsemi slovenskimi pa se pri tem izračunu uvršča na četrto mesto, je dejal Klugler.

Vse to, številne izvedene naložbe, načrti za naprej in utrip na terenu so po njegovih besedah razlogi, da se je odločil za vnovično kandidaturo za župana. Med glavnimi načrti za prihodnji mandat je nanizal dokončanje potekajočih naložb in načrtovanje več novih. Med drugim si bo prizadeval za ureditev novih parkirnih mest v neposredni bližini mestnega jedra, velik korak naprej bo potreben tudi za spremembo prometnega režima v mestnem jedru, napovedal je posodobitev infrastrukture na podeželju.

Veliki prihodnji izzivi bodo še zagotavljanje energetske samooskrbe občine in energetske učinkovitosti ter naložbe v cestno infrastrukturo. Kot najpomembnejši prihodnji projekt pa je Klugler izpostavil spremembo občinskega prostorskega načrta z vizijo razvoja občine v naslednjih desetletjih. Spremenjen prostorski načrt naj bi med drugim omogočal nove možnosti za gradnjo stanovanjskih objektov in poslovnih naložb ter zaščito trajno varovanih kmetijskih zemljišč.

Razen Kluglerja doslej v slovenjgraški občini še nihče ni uradno najavil županske kandidature. Rok za vložitev kandidatur se izteče danes ob 19. uri.

Dogodki