Kdo se bo v Dravogradu potegoval za županski stolček?

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Začenjamo v dravograjski občini, kjer je kandidaturo za župana že pred dnevi preko Facebooka napovedal dosedanji podžupan Anton Preksavec. Mi pa smo danes preverili, kdo so njegovi morebitni protikandidati.

Za županski stolček se bo na letošnjih lokalnih volitvah potegoval tudi aktualni podžupan Anton Preksavec, ki bo na volitvah nastopil kot neodvisen kandidat, s svojo listo imenovano Enotna lista Anton Preksavec, Ferdo Abraham in Marko Kogelnik. Iz imena je razvidno, da sta se Enotni Listi pridružila lista Ferda Abrahama in lista Marko Kogelnik, kar pomeni, da bodo vse tri liste združile svoje moči in ponudile skupno enotno listo, katere kandidati za Občinski svet bodo iz vseh KS v naši občini,” ob tem dodaja Preksavec.

Mi pa smo preverili tudi, kdo vse naj bi še kandidiral. Rok Kotnik iz vrst NSi je za Koroške Novice danes dejal, da razmišlja v tej smeri, da dokončne odločitve pa še ni sprejel.

Željko Kljajić je v telefonskem pogovoru povedal, da bo kandidiral za župana Dravograda, in sicer ob podpori stranke SD. Ervin Kodrun pa je odvrnil, da bo za župana kandidiral ob podpri stranke SDS.

Sonja Kemperl, ki pravi, da je strankarsko neopredeljena, je na naše poizvedovanje, če bo kandidirala za županjo Dravograda, odvrnila: “Z ekipo bom naredila vse, da bo v Dravogradu prišlo do prepotrebnih korenitih sprememb.”

Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra, drugi krog v občinah, kjer v prvem še ne bodo izvolili župana, pa dva tedna kasneje.

Dogodki