Policijsko poročilo, 7. 9. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 246 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 27 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S  področja cestnega prometa poročajo policisti o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, treh z lažjimi poškodbami udeleženih in petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Vozniku,  ki  je  vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti zasegli tovorno vozilo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli osmih zjutraj policisti obravnavali v križišču Tomšičeve in Jenkove ceste v  Velenju. V prometni nesreči sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik motornega kolesa. Do trčenja
je prišlo, ker je 45-letna voznica osebnega vozila, ki je v križišču Tomšičeve in Jenkove ceste v Velenju zavijala v levo na Jenkovo cesto,  zaprla pot 17-letnemu  vozniku  kolesa z motorjem, ki je pripeljal iz nasprotne smeri.
17-letni  motorist je s sprednjim delom motornega kolesa trčil v zadnji del osebnega vozila 45-letne voznice. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče bodo voznico kazensko ovadili.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so nekaj pred osmo uro zjutraj policisti obravnavali na Kidričevi ulici v Celju, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v avtobus, ki je vozil pred njim. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

Drugo  prometno  nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice  osebnega  vozila, so policisti včeraj okoli 15. ure obravnavali v Žalcu. V prometni nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala.

Nekaj pred 19. uro pa so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Šempetru v Savinjski  dolini,  kjer je voznik osebnega vozila, ki se je izogibal srni, zapeljal na travnik in se lažje poškodoval.

Javni red in mir

V Rogatcu so policisti obravnavali tatvino štirih akumulatorjev za tovorna vozila. Neznani storilec jih je ukradel z dvorišča delavnice.

Na  Ljubečni  je  neznani storilec vlomil v skladiščne prostore podjetja in ukradel za zdaj še neznano količino različnih barvnih kovin.

V  Vojniku je neznanec vlomil v prostore ob mrliški vežici ter ukradel dve vakuumski napravi za dvig nagrobnih plošč ter kolesa s prikolice.

Na  Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so policisti obravnavali vlom v vrtno uto, od koder je storilec ukradel več različnih predmetov.

Miren in varen torek vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Dogodki