Policijsko poročilo, 3. 9. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 323 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, 2 pa nujna. 10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 43 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

O  tragični  prometni  nesreči,  ki  so  jo policisti  danes  ponoči  obravnavali na avtocesti  in  v  kateri  je  umrla 13-letna sopotnica v osebnem vozilu smo danes  že  poročali.  To je letos že šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na avtocesti na našem območju, skupno osemnajsta.

Več o tragični prometni nesreči lahko preberete na povezavi: https://www.koroskenovice.si/crna-kronika/v-nocni-prometni-nesreci-umrla-mladoletna-sopotnica-v-osebnem-vozilu/

Cestni promet

Poleg  omenjene  prometne  nesreče  so policisti  včeraj obravnavali še eno prometno nesrečo  s  hudimi  poškodbami,  tri  z  lažjimi  in  20 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno   nesrečo   s  hudimi  telesnimi  poškodbami  so  okoli  11. ure policisti obravnavali na Poti na Lavo v Celju, kjer je  46-letna voznica električnega skiroja trčila v stebriček in padla. Pri padcu se je hudo poškodovala.

Padec  voznika  električnega skiroja so včeraj obravnavali tudi na območju Dobrne.  71-letni  voznik  skiroja  je  padel, ko je zapeljal na bankino in izgubil ravnotežje. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali petkrat.

S  področja kriminalitete izpostavljajo vlom v stanovanjsko hišo na območju Slovenj  Gradca.  Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno in ukradel vrednejšo ročno uro.

Lep in varen konec tedna vam želijo iz Policijske uprave Celje.