V nočni prometni nesreči umrla mladoletna sopotnica v osebnem vozilu

Danes, okoli pol enih zjutraj, so policisti na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrla mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine, o čemer smo na našem portalu že poročali. Zdaj pa so s PU Celje sporočili še podrobnosti tragične nesreče.

30-letni voznik, državljan Ukrajine, je vozil po desnem prometnem pasu avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrla 13-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu. 30-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval. 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine, sopotnica na sprednjem sedežu, v prometni nesreči ni bila poškodovana.

To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na območju PU Celje v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

Na PU Celje vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo na strpnost, previdnost in spoštovanje cestno prometnih predpisov.