Policijsko poročilo, 23.1.2020

Policija

Včeraj so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 57 interventnih dogodkov.

Prometna nesreča – Otiški vrh

Policijsko poročilo se začenja s podatki o prometni nesreči, ki se je danes, nekaj  čez 7. uro zjutraj zgodila v Otiškem vrhu. O nesreči smo že poročali TUKAJ.

Zasegi vozil – Šmarje pri Jelšah in Slovenj Gradec

Trem  voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Več TUKAJ.

Vožnja pod vplivom alkohola

V Socki so včeraj ustavili 24-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Alkohol je te dni spet preveč prisoten med vozniki.

Predvčerajšnjem so na avtocestnem počivališču Tepanje izvedli postopek s 57-letnim madžarskim voznikom tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0,65 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so privedli kpreiskovalni sodnici, ki mu je izrekla globo v višini 1.200 € in 18 kazenskih točki. Po pravnomočnosti odločbe sledi še ukrep prepovedi vožnje v Sloveniji.

Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec so predvčerajšnjim obravnavali 39-letnega voznika osebnega vozila, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v garažo. Več o nesreči TUKAJ.

V nadaljevanju o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlom v stanovanje stanovanjskega bloka – Zreče

V Zrečah so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je prostore preiskal in ukradel gotovino in zlato verižico.

Vlom v stanovanjsko hišo – Celje

V Celju je neznani storilec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je prenosni računalnik.

Vlom v dve kleti stanovanjskih blokov – Velenje

V Velenju so obravnavali vloma v dve kleti stanovanjskih blokov. V obeh primerih  je storilec ukrade kolesi, enkrat znamke KTM in enkrat znamke Specialized.

Vlom v počitniško hišico – Marija Reka

Preberi še:  V Ljubljani ukradena Yamaha X max

V Marija Reki,  na območju Policijske postaje Žalec, je neznani storilec vlomil  v počitniško hišico. Ukradel je nekaj posode, mesoreznico in nekaj alkoholnih pijač.

Ilegalni prehod državne meje

Nekaj pred 23. uro so v Podplatu ustavili voznika osebnega vozila nemških registrskih oznak, državljana Belgije, ki je vozil sedem ilegalnih prebežnikov, 4 državljane Vietnama in 3 državljane Afganistana. Voznika so pridržali, postopki z ilegalnimi prebežniki še potekajo.

Iskanje pogrešanega moškega in kršitev prepovedi približevanja

Ponoči so se ukvarjali z iskanjem pogrešanega moškega doma z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, ki se je v jutranjih urah vrnil domov.

Včeraj so k preiskovalnemu sodniku privedli kršitelja doma z območja Ljubljane, ki je na območju Policijske postaje Žalec večkrat kršil ukrep prepovedi približevanja. Sodnik mu je odredil sodno pridržanje.

VIR: PU Celje

prijavi se

prijavi se v svoj račun