Policijsko poročilo, 20.3.2020

Policija

V zadnjih 24. urah so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 298 klicev. V 67. primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Vlom v trgovino – Celje

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o vlomu v trgovino na Bežigrajski cesti v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar in več različnih artiklov.

Vlom v klet – Šoštanj

Na cesti Heroja Gašperja v Šoštanju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Neznani storilec je ukradel kolo.

Požar – Založe

Včeraj dopoldne so v Založah, na območju Policijske postaje Žalec, obravnavali požar. Vnela, se je kosilnica, ki jo je domačin po košnji pospravil v gospodarsko poslopje. Ogenj je povzročil za okoli 2.000 škode.

Požar – Velike Grahovše

V Velikih Grahovšah, na območju Policijske postaje Laško je včeraj popoldne zagorel manjši bager. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vrh nad Laškim. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

Javni red in mir

V Celju so v popoldanskih urah pridržali k 38-letnega kršitelja, ki je razgrajal pred trgovino na Ljubljanski cesti in napadel varnostnika, potem, ko ga je ta zadržal po tatvini artiklov. 38-letnik,ki je javni red in mir v Celju kršil tudi že v dopoldanskih urah, je varnostnika lažje poškodoval. Zaradi storitve kaznivega dejanj Povzročitev lažje telesne poškodbe ga bodo kazensko ovadili, za kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V Žalcu so pridržali moškega, ki je razgrajal in nadlegoval osebje zdravstvenega doma. Tudi njemu bodo izdali plačilni nalog.

V Radečah so oglobili moškega, ki se je nedostojno vedel in grozil sosedom.

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj v dopoldanskih urah obravnavali primer nasilja v družini. 39-letnega moškega, ki mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, bodo kazensko ovadili. Storilec je v popoldanskih urah že kršil izrečen ukrep, za kar so ga oglobili.

Vsem občanom polagajo na srce, naj spoštujejo odlok, ki je začel veljati ob polnoči in prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah in s tem skrbijo za svoje zdravje in zdravje soljudi.Več o odloku tukaj.

Preberite še: Novi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.