Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 20. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 199 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih.
Fotografija je simbolična

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in desetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozili.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj obravnavali v Celju, na prehodu za pešce pri železniški postaji, kjer je voznik avtobusa trčil v peško, ki je prehod pravilno prečkala pri zeleni luči na semaforju. Voznika bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Na območju Slovenj Gradca so včeraj obravnavali tri mlajše fante, ki so metali petarde. Petarde so jim zasegli. Zoper enega sledi obdožilni predlog, zoper preostala dva pa poročilo Centru za socialno delo. O dejanju so obvestili tudi starše. Znova opozarjajo vse, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči pri nas ni dovoljena, saj je zelo nevarna. Večina tistih, ki radi uporabljajo pirotehniko ima občutek, da se jim pri tem ne more nič zgoditi, vendar je resnica dosti drugačna. Skorajda ne mine leto, da ne bi obravnavali poškodb, do katerih pride pri uporabi pirotehnike, sploh pri metanju petard. Posledice so pogosto hude.

Kriminaliteta

Na območju Slovenskih Konjic so obravnavali nasilje v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili.

Danes, okoli treh zjutraj, je v Velenju neznanec poskušal vlomiti v kulturni dom. V notranjost ni vstopil, saj ga je najverjetneje pregnal alarm.

Miren in varen četrtek Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 199 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih.