Policijsko poročilo, 2.4.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih.
Policija

Cestni promet

Včeraj so obravnavali osem prometnih nesreč. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

V Slovenj Gradcu so policist včeraj v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo v kateri je se je huje telesno poškodoval 60 letni kolesar. Več TUKAJ.

Vozil pod vplivom alkohola – Šempeter

Ob 14.42 uri so bili na interventno številko 113 obveščeni, da iz smeri Ljubljane proti Celju skozi tunele vozi voznik osebnega vozila, ki močno vijuga po vozišču prav tako pa je trčil v zaščitno ograjo. Takoj po obvestilu so bile o dogodku obveščene policijske patrulje, ki so voznika opazile na izvozu v Arja vasi, vendar je voznik, ko je opazil policiste z vozilom obrnil in se odpeljal nazaj po avtocesti v smeri Ljubljane. Policisti so voznika ustavili na izvozu v Šempetru. Ugotovili so, da je vozilo vozil 49 letni voznik iz Celja, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,76 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku v zvezi storjenih prekrškov napisali obdolžilni predlog in plačilni nalog. Prav tako bodo zoper njega uvedli postopek za prometno nesrečo, ki jo je povzročil na območju Ljubljane.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju.

Kriminaliteta

V Celju na Čopovi ulici je neznani storilec vlomil v klet iz katere je odtujil orodje.

V Velenju je neznani storilec poškodoval stebričke za parkiranje koles.

V Velenju na Cankarjevi cesti je neznani storilec odtujil otroški voziček.

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj  obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Nesreča pri delu – Radlje ob Dravi

Policisti so včeraj popoldne obravnavali nesrečo pri delu v kraju Brezni vrh. Več TUKAJ.

Nesreča pri delu – Celje

Policisti so v Celju v eni izmed gospodarskih družb obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je lažje telesno poškodoval delavec, ki je z dvigalom premikal debla. Zaradi dotrajanosti lesa ga je deblo pri premiku lažje telesno poškodovalo.

V obeh primerih je tuja krivda izključena, policisti bodo o dogodku obvestilo tožilstvo.

Požar – Šentjur

Včeraj nekaj pred 12. uro so bili obveščeni o gozdnem požaru na območju Resevne v Šentjurju. Požar so gasili in pogasili gasilci iz PGD Šentjur, PGD Gorica pri Slivnici, PGD Kalobje, PGD Lokarje, PGD Dramlje in PGD Ponikva. Policisti o vzroku požara še zbirajo obvestila, v požaru je zgorela podrast in suho listje, poškodovan ni bil nihče.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.