Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 17. 4. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 723 klicev občanov. 228 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

74 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 17 s področja mejnih zadev in tujcev, 103 s področja prometne varnosti in 56 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in osemintridesetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petnajstkrat.

Kriminaliteta

V petek so v Slovenj Gradcu obravnavali vlome v tri prodajne avtomate. Storilec je iz vseh treh ukradel gotovino. S tatvino gotovine in poškodovanjem avtomatov je lastnikom povzročil za 4.600 € škode.

V Šmartnem ob Paki so obravnavali vlom v vrtno uto. Storilec je ukradel več ročnega orodja in starejše kolo.

V Celju so v soboto obravnavali tatvino. Dva mlajša moška sta vstopila v trgovino na Stanetovi ulici. Eden od njiju je zamotil prodajalko, drugi je medtem iz pisarne ukradel gotovino.

V Prožinski vasi je neznani storilec vlomil v dve stanovanjski hiši. Iz ene je ukradel gotovino, lastniki druge hiše ničesar ne pogrešajo.

Sinoči so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec iz vrtne lope v Velenju ukradel dve kolesi z motorjem in sicer Piaggio Typhoon 50 in Tomos T12 Colibri. Slednjega so v nadaljevanju našli v bližnjem gozdu.

Nedovoljen prehod državne meje

Na Lopati so med vikendom izsledili pet državljanov Sirije. Vseh pet so po opravljenih postopkih odpeljali v azilni dom.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 723 klicev občanov. 228 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.