Policijsko poročilo, 16. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 174 klicev občanov. 177 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

60 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 62 s področja prometne varnosti in 42 s področja javnega reda in miru.

To jutro je sneženje na celotnem območju Policijske uprave Celje povzročalo preglavice v prometu, zato voznikom svetujejo, naj bodo še naprej strpni in še posebej previdni.

Prometna varnost

Minuli konec tedna so na območju PU Celje obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 26 prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli vozila. Dva od njih sta vozila še pod vplivom alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

V zadnjih treh dneh so obravnavali pet primerov nasilja v družini in sicer na območju policijskih postaj Velenje, Slovenj Gradec in Slovenske Konjice. Vseh pet nasilnežev so kazensko ovadili, štirim so izrekli ukrepe prepovedi približevanja.

Obravnavali so tudi tri vlome v stanovanjske hiše in sicer na območju policijskih postaj Šentjur, Slovenske Konjice in Rogaška Slatina. V vseh treh primerih so storilci ukradli gotovino, v enem še zlatnino.

Sinoči, nekaj pred 19. uro, so bili obveščeni, da je na območju Radeč zagorel večji kozolec. Pod kozolcem je bilo tudi več kmetijskih strojev, ki jih je ogenj poškodoval. Vzrok požara še ni znan, z ogledom nadaljujemo danes.

Danes zjutraj so bili obveščeni še o tatvini okoli 450 litrov nafte, ki jo je neznani storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega na parkirišču Partizanske ceste v Velenju.

Vir: PU Celje