Policijsko poročilo, 15.3.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 795 klicev občanov. 178 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.
Policija

Dogajanje minulega vikenda je v največji meri zaznamovala včerajšnja družinska tragedija na območju Policijske postaje Žalec, o čemer so včeraj že poročali. Več TUKAJ.

Cestni promet

Od petka do danes so na območju Policijske uprave Celje obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in šestindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

Obe prometni nesreči s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto popoldne.

V Libojah se je huje poškodoval kolesar, ki je v ovinku padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Na obvoznici v Rogaški Slatini je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel motorist in se hudo poškodoval.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v petek obravnavali v Slovenskih Konjicah, kjer sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčili dve osebni vozili. V trčenju se je lažje poškodovala voznica, povzročitelj prometne nesreče ni bil poškodovan.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so devetim voznikom zasegli vozila.

V petek so v Celju na Mariborski cesti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek zjutraj so bili obveščeni o tatvini goriva. Storilec je okoli 220 litrov goriva ukradel iz rezervoarjev dveh delovnih strojev parkiranih na delovišču na Polzeli.

V Štorah je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal pnevmatiko.

V soboto so bili obveščeni o dveh vlomih v Pongracu, na območju Policijske postaje Žalec. V prvem primeru je storilec vlomil v novogradnjo stanovanjske hiše in ukradel starejši televizor, v drugem primeru je vlomil v počitniško hišico in ukradel nekaj pločevink piva.

Vlom v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Lahovem grabnu, na območju Policijske postaje Laško. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je električno žago in dva akumulatorja.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec poskušal vlomiti v objekt osnovne šole na Ravnah na Koroškem, več TUKAJ.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.