Policijsko poročilo, 14. 9. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 977 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, šest nujnih.
Policija

Ta konec tedna so na območju PU Celje obravnavali sedemintrideset prometnih nesreč. V osmih so se udeleženci lažje poškodovali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemindvajsetkrat.

Od obravnavanega dogajanja s področja kriminalitete sta izstopali kaznivi dejanji poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter vlomi in tatvine. Mnogo aktivnosti so policisti namenili tudi iskanju dveh pogrešanih oseb, obe so našli.

V soboto, okoli treh zjutraj, so policisti ustavljali voznika osebnega vozila, z registrskimi številkami z območja Velike Britanije, ki znakov policistov za ustavljanje ni upošteval, med pobegom pa poškodoval dve policijski vozili in dva policista, o čemer smo že poročali TUKAJ.

V soboto nekaj pred polnočjo so na območju Laškega obravnavali kršitev javnega reda in miru pred zasebno stanovanjsko hišo. Medtem ko sta policista zaradi preglasne glasbe lastniku stanovanjske hiše izrekla opozorilo, je eden od prisotnih stekel k policistoma ju napadel ter žalil. Policista sta ga obvladala. Kršitelja so po dogodku pridržali, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Oba policista sta lažje poškodovana.

Petek, 11. september 2020

Prometna varnost

Okoli 14.30 ure so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti v bližini avtocestnega počivališča Tepanje. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja.

Okoli 15. ure so v bližini avtocestnega počivališča Tepanje obravnavali še eno prometno nesrečo, katere vzrok je bila prav tako vožnja z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja in sopotnica v vozilu drugega v prometni nesreči udeleženega zdravnika.

V Podlogu v Savinjski dolini je okoli 20. ure padel motorist, ki je vozil v smeri Velenja in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v levem nepreglednem ovinku, zapeljal z vozišča. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Kriminaliteta

V Bregu pri Polzeli je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel 150 litrov nafte.

Okoli poldneva so bili obveščeni, da so štiri osebe iz trgovine v Rogaški Slatini  ukradle za okoli 50 € artiklov. Ena oseba se je s kraja odpeljala z osebnim vozilom krškega registrskega območja, ostale so z ukradenimi stvarmi peš pobegnile. Kmalu po dejanju smo osebno vozilo ustavili, prav tako so izsledili preostale tri, ki so peš pobegnili z ukradenimi stvarmi. Vse štiri so kazensko ovadili, ukradene stvari pa zasegli in jih vrnili v trgovino.

V trgovskem centru v Celju je varnostnik zalotil osebo, ki je poskušala ukrasti za dobrih 270 € šolskih potrebščin. Sledi kazenska ovadba.

V trgovini v Celju je varnostnik zalotil občanko pri tatvini različnih artiklov vrednih okoli 50 €. Tudi v tem primeru sledi kazenska ovadba.

Na Planinskem vrhu, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel nekaj zlatnine.

Sobota, 12. september 2020

Prometna varnost

V Šempetru v Savinjski dolini se je v dopoldanskih urah v prometni nesreči lažje poškodoval kolesar, v katerega je zaradi nepravilnega premika trčil voznik osebnega vozila.

Na Mariborski cesti v Celju sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila voznika dveh osebnih vozil. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

V Rogaški  Slatini se je poškodovala kolesarka, ki je padla med vožnjo po kolesarski stezi.

Kriminaliteta

V Celju je neznanec z dveh osebnih vozil ukradel registrske tablice.

Nesreča pri delu

Na območju Lemberga je pri prekrivanju strehe z lestve padel 70-letni moški. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel.

Nedelja, 13. september 2020

Prometna varnost

V Marija Reki, na območju Policijske postaje Žalec, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar in se lažje poškodoval.

V Šempetru v Savinjski dolini se je lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki mu je voznik osebnega vozila izsili prednost. Voznik kolesa z motorjem je pri tem izgubil oblast nad kolesom z motorjem in padel.

Kriminaliteta

Na območju Tabora je neznani storilec močno poškodoval avtodom in iz kabine ukradel kamero. S poškodovanjem in tatvino je lastniku povzročil za okoli 35.000 € škode.

V nedeljo zjutraj so bili obveščeni o tatvini. Neznani storilec je iz rezervoarja  ukrajinskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata, ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

Ilegalni prehodi

V petek so v Arji vasi izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba so po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegi vozil in vožnja pod vplivom alkohola

V petek pozno zvečer so v Bukovžlaku obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto so močno alkoholizirana voznika obravnavali tudi v Žičah in v Slovenskih Konjicah. Preizkus z alkotestom je pri vozniku v Žičah pokazal 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka pri vozniku v Slovenskih Konjicah pa 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznikoma so odvzeli vozniški dovoljenji, zoper oba sledi obdolžilni predlog.

Ta konec tedna so na območju PU Celje zasegli pet osebnih vozil, tovorno vozilo s priklopnikom, motorno kolo in kolo z motorjem.

Vir: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.