Voznik na begu trčil v dve policijski patrulji in poškodoval policista

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 977 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, šest nujnih. Med drugim so obravnavali tudi voznika, ki je med begom poškodoval dve policijski vozili in policista.

V soboto, okoli treh zjutraj, so policisti ustavljali voznika osebnega vozila, z registrskimi številkami z območja Velike Britanije, ki znakov policistov za ustavljanje ni upošteval. V križišču za Kamnik je voznik na znake policistov ustavil. Ko sta policista nameravala izstopiti iz vozila je voznik sunkovito zapeljal vzvratno in trčil v policijsko vozilo in ga poškodoval, da je bilo nevozno.

V Motniku ga je dohitela druga policijska patrulja, bežeči voznik je s svojim vozilo namerno silovito trčil tudi v drugo policijsko vozilo in ga poškodoval tako, da je bilo tudi to nevozno. V trčenju sta se dva policista lažje poškodovala.

Voznik je odpeljal naprej proti  Kamniku. Zbiranje obvestil potrebnih za identifikacijo pobeglega voznika še poteka. Sledi kazenska ovadba, so še sporočili iz PU Celje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja