Policijsko poročilo, 1. 6. 2023

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli več klicev občanov.

Največ zadev je bilo s področja kriminalitete, obravnavali pa so tudi nekaj primerov s področja prometne varnosti ter javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Slovenskih Konjicah je zaradi neprilagojene hitrosti padel voznik motornega kolesa, pri padcu se je lažje telesno poškodoval.

V Radljah ob Dravi je pri prečkanju ceste na prehodu za pešce padel voznik E-skiroja, zadobil je lažjo telesno poškodbo. Pri preverjanju stanja alkoholiziranosti so policisti ugotovili, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 0,33 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Umrl udeleženec prometne nesreče v Velenju

Iz UKC Maribor so bili včeraj popoldne obveščeni, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 29.5.2023 okoli 15.40 ure v Velenju umrl 59-letni pešec. Prometna nesreča se je zgodila 29.5.2023 okoli 15.40 ure v Velenju. 29-letni voznik motornega kolesa je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in 59-letnega pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 59-letni pešec je bil z helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer pa je včeraj popoldne umrl. Zoper 29 letnega voznika motornega kolesa sled kazenska ovadba po 324. členu KZ-1B na ODT Celje.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat, dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Celju na Japljevi ulici je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Z vlomom je nastala materialna škoda, odtujenega ni bilo ničesar.

Celjski policisti so opravili tudi ogled vloma v osebni avto, iz katerega je neznani storilec odtujil torbo z računalnikom.

V Velenju so policisti obravnavali tatvino v eni izmed trgovin.

Vir: PU Celje

Dogodki