Policijsko poročilo, 1.10.2019

Policija

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Dovže

O prometni nesreči, ki se je zgodila v Dovžah smo že poročali. Poglejte TUKAJ.

Prometna nesreča – Veliko Širje

Danes, ob 7.20 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v  Velikem Širju, na relaciji Zidani Most – Rimske Toplice. Udeleženi sta bili dve vozili in sicer kombinirano vozilo za prevoz otrok in tovorno vozilo. Prometno nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zapeljal v levo in oplazil kombinirano vozilo v katerem je voznik vozil pet otrok. Nihče od otrok v trčenju ni bil poškodovan. Po zadnjih podatkih sta
bila v trčenju lažje poškodovana oba voznika.

Zaseg vozila – Ravne na Koroškem

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj zasegli osebno vozilo  voznici, ki smo ji pred par dnevi, zaradi vožnje pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

V nadaljevanju  še o ostalem včerajšnjem dogajanju.

Tatvina nafte – Celje

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o tatvini približno 260. litrov nafte, ki jo je storilec  ukradel  iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču pri železniški postaji v Celju.

Vlomi – Slovenske Konjice

V Škalcah, na območju Slovenskih Konjic, so včeraj v jutranjih urah obravnavali vlom  v prostore ob golf igrišču. Storilec je ukradel menjalni denar.

Storilec je vlomil tudi v bližnji gostinki lokal, od koder ni ničesar odnesel.

V Slovenskih Konjicah so včeraj obravnavali še vlom v zabojnik pri mini živalskem vrtu. V tem primeru je storilec ukradel nekaj gotovine.

Vlom v avtomat za kavo – Velenje

V trgovskem centru v Velenju je storilec vlomil v avtomat za kavo in ukradel gotovino.

Tatvina – Podolševa

Z gradbišča na območju Podolševe je neznani storilec med vikendom ukradel 30 vreč cementa.

Ilegalni prestop državne meje – Rogaška Slatina

Včeraj v dopoldanskih urah so na območju  Policijske postaje Rogaška Slatina obravnavali ilegalni prehod državne meje. 23-letni državljan Alžirije  je ilegalno vstopil v Republiko Slovenijo. Po opravljenih postopkih so ga včeraj že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti še opozarjajo:

Komajda se je začelo novo šolsko leto in že je tu oktober. Mesec, ko postajajo  svetlejši  deli dneva krajši. V tem času so pešci v prometu manj vidni kot sicer in pogosteje prihaja do prometnih nesreč, v katerih so udeleženi. Prav zato bo na območju celotne Slovenije od danes do 13. oktobra potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Na
območju Policijske uprave Celje sta letos v prometnih nesrečah umrla dva pešca. Eden februarja v Celju in drugi aprila v Radljah ob Dravi. Lani so smrtno  prometno  nesrečo  pešca obravnavali  v Šmarju pri Jelšah v mesecu avgustu. V letu 2017 so v prometnih nesrečah na našem območju umrli kar trije  pešci. Januarja v Celju pešec, februarja v Celju peška in marca pešec v Latkovi vasi. Voznike opozarjajo, naj bodo na pešce zelo pozorni. Pešcem pa svetujejo, naj kar se da  poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebej previdni in vidni.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.