Search
Close this search box.

Župan Mislinje sprejel odličnjake

Župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik, je včeraj v prostorih sejne sobe Poslovnega centra Lopan pripravil sprejem za odličnjake.

Sedem učenk in šest učencev, ki so v vseh devetih letih osnovnega šolanja dosegli odličen uspeh in bodo v novem šolskem letu sedli v srednješolske klopi, sta spremljali ravnateljica Osnovne šole Mislinja, Natalija Aber Jordan in pomočnica ravnateljice, Vesna Krebl.

Župan je z njimi sproščeno poklepetal in tako izvedel, da so, poleg učenja, aktivni tudi na številnih drugih področjih. Ukvarjajo se z judom, karatejem, športnim streljanjem, smučarskimi skoki, odbojko, kolesarstvom, gimnastiko, atletiko in plezanjem, igrajo različne glasbene inštrumente, predvsem pa se v šoli najraje družijo s prijatelji in odmor preživljajo v naravi ali v šolski telovadnici. Kot so zaupali županu, je bila zanje najstrožja učiteljica matematike, najmanj pri srcu pa sta jim bili slovenščina in nemščina.

Večina izmed njih se je vpisala v gimnaziji Slovenj Gradec in Velenje, ostali so izbrali zdravstvo, elektrotehniko, računalništvo in glasbo.

Sicer so, kot so še povedali, z življenjem v občini zadovoljni in se želijo tudi po nadaljnjem izobraževanju ali študiju, vrniti v domači kraj.

Župan je v svojem nagovoru učenkam in učencem čestital za odlične rezultate v času šolanja ter poudaril, kako pomembno je znanje za življenje. Zaželel jim je, da bi bili tudi naprej tako uspešni in da bi morda v prihodnosti s svojim znanjem prispevali k razvoju domačega kraja.

Za popotnico je dodal, da naj nikoli ne pozabijo, od kod prihajajo, naj bodo pogumni in samozavestni ter naj ohranjajo vrednote, kot so pridnost, poštenost, sočutje in strpnost.

Odličnjaki so ob tej priložnosti, za spomin na svoje uspehe, prejeli tudi knjižno darilo, poezijo Ferija Lainščka, Ne bodi kot drugi.

Na fotografiji : Nik Božič Zaveršnik, Ema Čas, Taja Godec, Ažbe Kanovnik, Neja Kimperk, Hana Krenker, Teo Križovnik, Neža Kurmanšek, Jaka Ledinek, Ivana Oder, Luka Jošt Pavlič, Urban Smolnikar, Milena Vranjek, ravnateljica Natalija Aber Jordan, pomočnica ravnateljice Vesna Krebl in župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik.

Vir: FB Občina Mislinja

Fotogalerija:

Dogodki

Župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik, je včeraj v prostorih sejne sobe Poslovnega centra Lopan pripravil sprejem za odličnjake.